3 ting, du kan gøre for at blive mere aktiv

0 Comments

I dagens Danmark er der kommet stort fokus på sundhed. Det betyder, at der kommer flere og flere opfordringer fra alle led og kanter om, at man skal til at spise sundere og bevæge sig. Særligt er det vigtigt, at man sørger for at være mere aktiv. Der er mange gode grunde til, at man skal ud og bevæge sig. For det første kan det hjælpe ved vægttab. For det andet er det med til at give en stærkere krop, hvilket kommer dig til gode i det lange løb. For det tredje vil du få mere overskud i dit humør og din hverdag. Motion gør nemlig glad. I denne artikel giver vi dig tre ting, som du kan gøre for at blive mere aktiv i din dagligdag.

Brug cyklen eller køb et løbebånd

Et løbebånd er i dag ret billigt og fylder ikke meget. Selvom det ikke er super pænt, så gør det altså bare chancerne for en løbetur meget meget større, hvis man har et løbebånd stående derhjemme. Man kan få et fint et for 2000 kr. – det er gode penge givet ud.

En cykel er noget, som de fleste danskere ejer, men det er langtfra alle, der bruger denne. Dette burde der blive lavet om på, da cyklen er en af de mest skånsomme motionsformer. Særligt med det nyeste led i kæden, elcyklen, er det blevet en motionsform, som er egnet til alle. Køb en elcykel, og få mere ud af cykelturen. Cyklen er god af mange grunde. Den er blandt andet god, hvis man skal skåne eller genoptræne sin krop. Den er også god til at få dig forholdsvist hurtigt fra A til B. Generelt er cyklen bare en trofast og god ven, som burde få mere opmærksomhed.

Tag cyklen i stedet for bilen, når du skal på arbejde. Rigtig mange mennesker har en arbejdsplads, der ligger indenfor en radius af deres hjem, der betyder, at de nemt kunne tage cyklen i stedet for bilen. Hvis du er en af dem, der står i denne situation, så skift bilen ud med cyklen. På den måde klarer du også to fluer med ét smæk. Du får både dagens motion og kommer på arbejde.

Få en træningsmakker

En anden ting, du kan gøre for at komme i gang med at være mere aktiv, er at få fat i en træningsmakker. Hiv fat i din kæreste, ven, svigermor eller en helt fjerde, og kom i gang med at løbe, gå eller dyrke en anden form for motion. Det er meget nemmere at komme ud og få klaret motionen, hvis man har en anden person, der står og presser og gør tingene sammen med dig.

Husk belønningerne

Når du motionerer, er det utrolig vigtigt, at du husker at belønne dig selv. Sæt dig nogle mål, og når du når disse mål, må du belønne dig selv på en eller anden måde. Det kunne blandt andet være med en tur i biografen, et nyt stykke tøj eller noget tredje, som du vil blive glad for. Det er vigtigt at belønne sig selv, og belønninger kan være en utrolig god motivationsfaktor.