Træn effektivt – og få mere tid i hverdagen

0 Comments
pull up bar

De fleste af os ved at det er sundt at træne, men alligevel så kan det være utrolig svært at motivere sig selv, til at komme ud og få brugt kroppen. De fleste kan også blive enige om, at det føles fantastisk når man har gennemført dagens motion, og det føles endnu mere fantastisk når man kan se at kiloerne rasler af, og mærke at formen bliver bedre og bedre. Hvorfor er det så lige, at det er så svært at motivere sig selv og få trænet? Der kan være mange grunde, men en af de mest benyttede grunde er at man ikke rigtig kan finde tid eller overskud i hverdagen. Specielt ikke hvis man har børn og arbejde der skal passes.

Den gode nyhed er dog, at du kan komme i dit livs form og samtidig få mere tid i hverdagen. Det hele handler om 2 ting, planlægning og effektiv træning. Med effektiv træning menes der træning hvor pulsen kommer op.

Det behøver ikke være så indviklet

At få trænet og komme i form behøver ikke at være en hel videnskab. Det kræver bare at man ved hvor man skal starte, og hvordan man skal bære sig ad.

Start med at planlægge din træning. Vil du træne for at tabe dig eller vil du træne for at få flere muskler på kroppen? Hvad hvis jeg fortæller dig, at du kan opnå begge dele med bare 20 minutters træning om dagen? Det kan du, og hemmeligheden får du her.

Fokuser på din puls og helkropsøvelser

Start med at planlæg din træning. Bare en 10-15 minutters løbetur er nok til at kunne få din puls op, og få dig i bedre form. Problemet opstår når folk vælger at løbe i en moderat tempo, denne fejl medfører at du ikke kommer nogen veje med din træning. Skru i stedet tempoet op, enten ved at holde et så højt tempo du kan, i så lang tid du kan for herefter at holde en lille pause, eller ved at løbe intervalløb hvor du skiftevis øger og sænker tempoet.

Dette er den absolut bedste metode til at komme i bedre form. Dette skyldes at du udfordre din krop, og dermed gør det muligt for den at forbedre sig og øge konditionen.

Skal du i stedet tilføre din krop mere muskelmasse, så kan du efter den 10-15 minutters løbetur klare dette på bare 5-10 minutter. Det kræver dog at du ved hvilke øvelser, der kan gøre hele kroppen stærkere på samme tid. En af disse øvelser er pull ups. Pull ups er en øvelser, der styrker hele din overkrop på samme tid. Den styrker dine skuldre, din ryg og dine biceps på én og samme tid, ved at du hiver dig selv op i armene. Start i det små og lav bare 3-5 gentagelser, dette er nok til at bygge en enorm muskelmasse på kort tid. Du tænker sikkert hvordan du skal kunne lave pull ups i hjemmet, her kan du til en billig pris få en pull up bar til din dørkarm i hjemmet. Så kan du lave pull ups lige hvor du har lyst.

En anden god styrketræningsøvelse er planken. Med planken styrker du hele din core dvs. din mave og ryg. Prøv blot at tage den i 1 minut, så behøver du ikke at tage den i længere tid.

Med disse råd er du godt på vej til at komme i dit livs form og det behøver ikke at tage mere end 20 minutter om dagen.

 

One thought on “Træn effektivt – og få mere tid i hverdagen”

Comments are closed.