Cykling er godt – både for dig og miljøet

0 Comments

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til motion, og du ender måske ofte med at nedprioritere det. Hvis du er en af dem, som kan have svært ved at finde tid til motion i din hverdag, så vil cykling være den oplagte motionsform for dig. Der er mange gode grunde til at vælge bil eller bus fra og cyklen til. Cykling er skånsomt for kroppen, men du forbrænder stadig kalorier. I denne artikel vil vi fortælle nærmere om cykling som motionsform.

Skånsom motion som aktiverer hele kroppen

Cykling er en skånsom motionsform, som modsat løb ikke giver ubehagelige stød, hvorfor cykling er bedre for dine knæ og led. På cyklen bestemmer du selv, hvilken fart du lægger for dagen og kan selv finde frem til det tempo, som passer dig bedst. Du skal dog have in mente, at hvis du vil have det optimale ud af dine cykelture i forhold til sundhed, så skal du presse dig selv og få din puls og pust op.

Cykler du på job eller lignende og vil undgå sved og krøllet tøj, så kan du med fordel have et sæt skiftetøj med i tasken. Så husk at være der 10 minutter før, så du har tid til at skifte. Ved at cykle til og fra job, studie eller andre aktiviteter får du dagligt rørt dig, og du kommer samtidig fra a til b på en billig og miljøvenlig måde.

Cykling aktiverer hele kroppen og forbedrer din overordnede kondition. Ved regelmæssig cykling får du stærkere muskler og en lavere puls. Fordelene ved cykling er mange, og du får ydermere en bedre blodcirkulation, som blandt andet øger din udholdenhed og styrker kroppens immunforsvar. Samtidig øger cykling din generelle forbrænding, hvorfor du vil opleve et øget stofskifte.

Interesseret i cykel-branchen og de øvrige servicebrancher? Følg da med på servicenews.dk.

Spar tid og penge

Ved at vælge cyklen som transportmiddel sparer du dig selv for køer og anden trafik, mens du samtidig får din daglige motion. Cykling er derfor både en smart måde at få motion i hverdagen, men det også er et billigt alternativ til bilen. Du kan altså både spare penge og få forbedret din generelle sundhed ved at investere i en god cykel, der kan få dig let og sikkert gennem trafikken.

Skal formen holdes ved lige over vinteren, eller efteråret, hvor det for mange af os kan være uoverskueligt at rulle ud på vejen, så er en kondicykel selvfølgelig det oplagte valg. Så holder du både den gode form og de stærke cykelben, indtil det bliver varmere i vejret og du kan komme på vejene igen.