De største sportsbegivenheder i verden

0 Comments

Sport er et af de mest fulgte fænomener i verdenen, og betager og henrykker milliarder af mennesker verden over hver evig eneste dag. Her følges alt lige fra kendte sportsgrene som fodbold og golf, samt utallige andre mere eller mindre kendte sportsgrene.

De helt store sportsgrene følges som sagt af milliarder af mennesker året rundt, og er med deres største sportsbegivenheder som VM i fodbold og de Olympiske Lege, blandt de allermest fulgte begivenheder i verden på tværs af alle kategorier. I denne artikel vil vi dykke dybere ned i nogle af de største sportsbegivenheder i verden, herunder fodbold og OL.

Fodbold

Ingen specifik sportsgren har så mange fans og følgere på verdensplan som fodbold. Den største og mest fulgte klubturnering er Champions League, som er det europæiske mesterskab i fodbold. Her dyster hvert år de største klubber og fodboldspillere, om at blive det bedste klubhold i Europa, og dermed i realiteten det bedste klubhold i verden. Det er dog ved den store internationale turnering for landshold, verdensmesterskaberne, at populariteten er størst. VM afholdes hvert fjerde år, hvor vinderen kåres som det bedste fodboldlandshold i verden. Som en enkelt sportsbegivenhed er det kun de Olympiske Lege der overgår verdensmesterskaberne i fodbold, men som enkelt sportsgren er der intet der kommer i nærheden af fodbold målt på antallet af popularitet og følgere.

De Olympiske Lege

De Olympiske Lege afholdes ligesom verdensmesterskaberne i fodbold kun hvert fjerde år, noget som er med til at gøre konkurrencen helt unik. Det er nemlig de færreste atleter i verden der formår at været repræsenteret ved et OL, og dem som gør har som oftest kun få chancer for at få et historisk resultat. Ved OL dystes der i en lang række discipliner, med de mest prestigefyldte værende atletik, svømning og gymnastik. De Olympiske Lege er den sportsbegivenhed i verden der har flest seere, skarpt forfulgt af verdensmesterskaberne i fodbold.

Andre populære sportsgrene

Af andre populære sportsgrene kan nævnes tennis, golf og basketball, samt cricket som især er yderst populært i tidligere britiske territorier, såsom Indien og Pakistan. I tennis er de store turneringer Grand Slams, hvor Winbledon står som den mest prestigefyldte og mest fulgte sportsbegivenhed inden for tennis. I golf har man Major turneringerne som det største, NBA hos basketball, og endeligt verdensmesterskaberne i cricket.

Forøg spændingen ved de største sportsbegivenheder

Som om der ikke allerede er nok spænding ved sport, så kan man øge spændingen ved at sætte et væddemål på højkant til den sportsbegivenhed man følger. Tror man eksempelvis på at Danmark kan gå hele vejen ved den kommende slutrunde i fodbold, så kan man placere en indsats på en af de mange danske betting sider. Med udsigten til spænding om dansk sejr, samt til udsigten til en lille gevinst, så får spændingen lige det ekstra.