Det skal du vide, når du skal købe en ny cykel

0 Comments

Hvis du er afhængig af din cykel til hverdag, så kræver det også en cykel, der kan tåle at blive brugt ofte. Du skal vælge en god kvalitetscykel, der kan klare selv de mest kuperet veje og vejrforhold. Det kan godt være svært at finde ud af hvilken cykel man skal vælge, og hvad den skal kunne for, at du cykler ordentligt på den. Vi har skrevet om nogle af de ting, du skal overveje, når du skal købe en ny cykel i denne artikel. Det kan godt løbe op i en del penge, så derfor er det vigtigt, du vælger den rette cykel til dig. Læs mere nedenfor.

Stel – og rammemateriale

Valget af stelmateriale er vigtigt, når du skal vælge en cykel. Der findes tre forskellige typer rammematerialer: aluminium, stål og kulfiber. Stålrammer er de tungeste, men de er også de mest holdbare. Aluminiumsrammer er meget lettere end stålrammer, men de holder ikke så længe. Kulfiberrammer er de letteste og mest holdbare, men de er også de dyreste. Du skal vælge noget, som du ved med garanti kan holde i lang tid, og som ikke vil tage skade af det skiftende danske vejr forhold. Du kan med fordel spørge din cykelforhandler, hvad de kan anbefale dig, når du er ude og kigge på en ny cykel.

Bremser i din nye cykel

En anden vigtig overvejelse er den type bremser, som cyklen har. Der findes tre forskellige typer bremsesystemer: kabelbremser, hydrauliske og mekaniske skivebremser. Kabelbremser er den enkleste og billigste type bremsesystem, men de kræver mere vedligeholdelse end de andre typer bremsesystemer. Hydrauliske bremser er de mest effektive og kræver mindst vedligeholdelse, men de er også de dyreste. Mekaniske skivebremser er et godt kompromis mellem pris og ydeevne. De er dyrere end kabeldrevne bremser, men billigere end hydrauliske bremser.

Gear på din nye cykel

Antallet af gear på din cykel er også vigtigt. Hvis du bor i et område med mange bakker, så har du brug for flere gear end hvis du bor i et område, hvor der er mere fladt. Hvis du ikke er sikker på, hvor mange gear du har brug for, kan du spørge din cykelhandler til råds. Det kommer også tit ofte an på cyklen, som du vælger at købe. De mere avanceret cykler har flere gear, end en almindelig damecykel har. Det kan blive sværere for dig at opnå en god cykeloplevelse, hvis din cykel har færre gear. Det betyder nemlig, at du skal bruge betydelig mere kræfter, når du cykler end hvis du har en cykel med mange gear. Så har du mere at vælge imellem, og det vil ikke være nært så hårdt at cykle.