Kom i god form af: spil på trommer – alt du skal vide

0 Comments

Trommesættet er et meget vigtigt instrument i musikverdenen, da der i ethvert band indgår et trommesæt. Instrumentet adskiller sig fra mange andre ved at lave en ualmindelig fed lyd. Især når trommeslageren laver en trommesolo. I mange år har det været det almindelige trommesæt, som har været populært på det danske marked.

Nu da teknologien har fundet sted er det blevet meget mere populært med et elektronisk trommesæt, da denne version har mange flere egenskaber, som en trommeslager mangler. Det larmer f.eks. ikke så meget når man spiller på det i forhold til et almindeligt trommesæt. Tjek de forskellige slags trommesæt ud, så du kan finde ud af om du skal have et almindeligt sæt eller et elektronisk.

Hvad koster det:

Prismæssigt er der stor forskel på hvad et elektronisk trommesæt koster i forhold til et almindeligt. Der medfølger forskelligt udstyr til det elektroniske såsom forstærker, kabler og lignende, hvilket gør, at denne model bliver dyrere i forhold til det traditionelle. Samtidig kan det elektroniske trommesæt noget mere, hvilket gør, at modellen også bliver dyrere. Jo flere egenskaber, jo dyrere er det. Ifølge spørgeundersøgelser er mange danskere skeptiske over at skulle udskifte deres traditionelle sæt med det elektroniske. Det skyldes bl.a. at de altid har været vant til en model, og det kan virke uoverskueligt at skulle lære et andet instrument at kende.

Mange er dog glade for at udskifte til det elektroniske, da man lave nogle meget federe trommesoloer på grund af at lyden er meget bedre. Det er muligt at kunne justere på lyden, så den kommer til at lyde som du gerne vil have. Derudover er det muligt at optage imens du spiller, så du har mulighed for at afspille det bagefter.

Hvad skal du vælge:

Det kan være svært at finde ud af hvilket trommesæt man skal vælge. Det anbefales, at du først finder ud af hvor mange penge du må købe instrument for. På denne måde forelsker du dig ikke i en model, som er alt for dyr. Hvis du er nybegynder, anbefales det, at du starter med et trommesæt, som ikke er overvildt dyrt. Det er rigtig ærgerligt at have brugt mange penge på et instrument, og at du bagefter finder ud af at du ikke har lyst til at bruge det alligevel.

Hvor skal du spille:

Dit valg af trommesæt afhænger bl.a. af hvor du har tænkt dig at spille henne. Hvis du f.eks. bor i lejlighed og vil bruge instrumentet der, så bør du vælge et elektronisk trommesæt. Det skyldes, at et akustisk trommesæt larmer alt for meget. Dine naboer vil blive sure og klage fordi du larmer for meget. Hvis du har et øvelokale at spille i, så er det underordnet om du vælger den ene model fremfor den anden.

Det er vigtigt, at du har en god mavefornemmelse når du vælger instrumentet. Derfor er det en god ide, at du ser forskellige modeller i virkeligheden og bliver klogere på, hvad der er det rette valg for dig. Uanset hvilken model du vælger, er der fordele og ulemper.

Hvad er forskellen:

Akustiske trommesæt giver den mest rigtige lyd når du spiller i forhold til et elektronisk, hvor du kan justere lyden selv. Hvis du gerne vil spille almindeligt på trommer, så er den akustiske den rigtige løsning. Selvom det kan føles mere rigtigt at spille på den traditionelle variant, så larmer den en del, hvilket er noget, som de fleste synes er irriterende.

Det er begrænset hvor man kan tillade sig at spille, når der skal tages hensyn til omgivelserne. Det elektroniske trommesæt giver en helt anden lyd i forhold til den akustiske variant. Hvis du godt kan lide at eksperimentere og sammensætte dine egne lyde, så er det elektroniske trommesæt det rette valg for dig. Her har du mulighed for at udforske dine naturtalenter indenfor musik og skabe nogle fede numre.