Pas på din krop med ergonomiske produkter

0 Comments
god ergonomi

I dag sidder rigtig mange ved computere og lignende på arbejdspladsen. Det er en helt naturlig udvikling i et moderne samfund, der fokuserer mere og mere på teknologien. At vi sidder så meget ned og arbejder giver dog også anledning til bekymring og bør give mere fokus på sundhed. Det er nemlig bestemt ikke alle arbejdspladser, der har sikret ergonomiske forhold til medarbejderne, og disse mangler kan resultere i arbejdsskader, nedsat motivation og øget sygefravær. Som medarbejder, der sidder og arbejder, bør du kræve af din overordnede, at der bliver investeret i nogle ergonomiske løsninger, der er tilpasset den enkelte medarbejders behov.

Hvorfor er ergonomi vigtigt?

Det virker måske ulogisk, hvorfor det er så vigtigt at overveje ergonomiske investeringer på en arbejdsplads, men faktisk er der en hel række fordele, og dette ikke kun for medarbejderne, men faktisk giver disse investeringer også nogle klare fordel for de virksomheder, der vælger at lave ergonomiske investeringer på arbejdspladserne.

Hos Ergonomien.dk er det muligt at købe mange forskellige ergonomiske produkter til erhvervsmæssig brug. En Investering i disse produkter giver bedre velvære hos medarbejderne, hvilket direkte kan måles på det sygefravær, der er på arbejdspladsen. Herudover er der også en sammenhæng mellem medarbejdernes velvære og deres effektivitet. Det er altså via ergonomiske investeringer muligt både at reducere fravær å arbejdspladsen, samtidig med, at der arbejdes mere effektivt.

Ergonomiske produkter koster

Hvis man undersøger markedet lidt, vil man ret hurtigt opdage, at ergonomiske produkter bestemt ikke er billige. Noget så simpelt som et tastatur koster hurtigt over 500 kroner, hvilket er meget, når der skal investeres til en hel arbejdsplads. Når man ser på prisen, er det dog vigtigt, at man husker på, at der netop er tale om ergonomiske produkter. Investeringen i eksempelvis ergonomiske tastaturer, kan således ses, når der er færre skader i håndleddet blandt medarbejderne. Det er en investering i medarbejdernes sundhed.

Hvis der skal investeres i komplet udstyr til kontorpladser, så kan det hurtigt løbe op. Husk dog at investeringen kan fratrækkes i skat, og at resultatet af denne investering er mere effektive medarbejdere, en fremtidssikret arbejdsplads, nedsat risiko for arbejdsskader, mindre fravær grundet sygdom samt øget motivation hos dine medarbejdere.