Pulled pork er ikke kun noget sportsfolk elsker

0 Comments

Pulled pork er en ret, vi, som du sikkert kan lure af navnet, har taget til os fra USA. Det er svinekød, der tilberedes i lang tid, så det til sidst bliver så mørt, at du kan trække det fra hinanden med et par gafler.

Hvilke retter kan jeg bruge pulled pork i?

Du kan bruge pulled pork i mange forskellige retter. Det er fx klassisk at lave burgere med pulled pork, og de serveres ofte med coleslaw salat, men du kan også vælge at gøre det på din egen måde, hvis du vil. Pulled pork kan dog også bruges på fx pizza, i nachos eller i din salat, hvis du vil prøve noget lidt andet end den klassiske pulled pork burger.

Pulled pork ude i byen

I dag er det muligt at finde pulled pork hos rigtig mange forskellige spisesteder og særligt grillbarer rundt omkring i landet. Der er flere steder, hvor du kan gå ind og fx bede om en pulled pork burger. Så hvis du gerne vil smage en klassisk pulled pork ret uden at stå i køkkenet selv, kan du sikkert finde den på et menukort i nærheden af, hvor du bor.

Hvor lang tid tager det at lave pulled pork?

Det kommer meget an på, hvem der står i køkkenet, og hvor lang tid du har lyst til at bruge på det. For det meste er der snak om 10-12 timer ved omkring 110 grader, men det kan også laves på kortere eller længere tid alt efter temperamentet hos kokken (dig). Men jo længere tid det får, desto mere mørt vil det typisk også være, og dermed nemmere at rive fra hinanden.

Gode råd når du skal lave pulled pork

For det første er det vigtigt at holde øje med din pulled pork i løbet af dagen, særligt hvis du starter i god tid. Derefter skal du også lave en rigtig god marinade til din pulled pork, da det spiller en lige så stor rolle i smagen af din pulled pork ret, og der findes mange gode opskrifter på sådan en online.