Sådan finder du glæden med yoga

0 Comments
Find-glæden-ved-yoga

Der er masser af muligheder for at dyrke yoga. Siden årtusindeskiftet er det nærmest eksploderet med tilbud af enhver art. Det er dog vigtigt at huske, at der er stor forskel på de forskellige typer yoga. Det handler både om, hvad man selv vil med det – og selvfølgelig hvilket niveau, som passer bedst til en.

De forskellige typer af yoga

Når man kender og har dyrket yoga i flere år, vil man sikkert allerede have en forståelse af de forskellige former for yoga, man kan møde. Der er nogle, der er til hot-yoga og elsker, at få svedt i gennem og blive fysisk udfordret. Samtidig er der andre, der er mere til den åndelige og meditative yoga og egentlig allerhelst vil bruge yogaen til at nå dette. I virkeligheden er der ikke noget rigtigt eller forkert, det handler om, hvad der passer bedst til en. Yogaen handler om at kende sin krop og sit sind, ved vejrtrækning og forskellige øvelser. Derfor er det også kun naturligt, at der er forskellige former for yoga, som passer til forskellige mennesker og det sted, man nu står i livet. Hvis man er i tvivl om hvilken type, der kunne passe en, er der forskellige tips og information man kan læse mere om her. Nogle vil gerne gå helt tilbage til traditionen, hvor yogaen udspringer fra i Indien. Traditionen og yogaen stammer fra Indien, og ordet er afledt af sanskrit og betyder egentlig ”at forbinde eller sammenfatte noget”. Yogaen fungerer altså som en form for legemligt og sjæleligt disciplineringsprogram, hvor man kan blive klogere på sig selv, på kroppen og på sindet – og deraf på verdenen omkring sig. I dag er der dog mange mennesker, der primært dyrker det for motionen eller måske nyder programmet, uden at det bliver noget, de tænker meget over i deres livsstil. Det behøver man heldigvis heller ikke. Det fantastiske er nemlig, at vi har fundet ud af, hvor rart det er at dyrke yoga. Der er ingen grund til, at man ikke kan dyrke yoga i den vestlige verden og blive et gladere eller sundere menneske. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er noget for en, kan man altid prøve at undersøge mulighederne nærmere.

Når man er i gang

Det er som med yoga som med så mange andre ting. Det kan virke svært og uoverskueligt i starten, man føler, at man er dårlig, og at der ikke er noget fremskridt. Det var jo for at slappe af eller få det godt med sig selv, at man startede i første omgang. Hvis man efter et par gange, kan få den opgivende følelse, bliver man nødt til at tænke over, hvordan ting egentlig virker i verden. Er der noget, der kommer uden hårdt arbejde? Man vil selvfølgelig allerhelst nyde det man laver, men der er ingen tvivl om, at der også må bides i det sure æble – man må vælge ting fra for at blive professionel fodboldspiller, for at være en god mor og faktisk også når du køber ind i supermarkedet. Altid vælger man noget til og noget fra. Derfor skal du ikke lade dig slå ud, hvis yogaen til at begynde med kan virke svær at komme i gang med. Man skal bare lige ind i det, så er det en af de mest anerkendte og livsbekræftende former for motion. Man bruger sin krop og sit sind, og man kan mærke, hvordan den energi kan tages med videre i hverdagen. Det, at dyrke yoga, føles kun magisk, men er egentlig bare simple og sværere programmer for krop og sind.