Sådan vasker og renser du dit ansigt

0 Comments

Vil du lære den bedste teknik til at holde dit ansigt sundt og friskt? At vaske dit ansigt hver dag er en nem måde at give din ansigtshud et boost på, men det er vigtigt at gøre det korrekt, så din hud ikke tørrer ud eller bliver betændt. Uanset om din hud er tilbøjelig til akne, tør og sart eller et sted midt imellem, så lær at vaske med den rigtige teknik til din hudtype.

Fugt dit ansigt med varmt vand

Træk dit hår tilbage og fugt din hud med rigeligt varmt vand. Brug af varmt eller koldt vand kan virke slibende på din hud, mens varmt vand er skånsomt og ikke forårsager irritation.

Du kan sprøjte vand i dit ansigt med dine hænder eller fugte et håndklæde og bruge det til at fugte din hud. Hvis du fugter din hud, før du påfører rensemiddel, hjælper det sæben til at glide lettere hen over din hud, hvilket forhindrer dig i at skulle bruge for meget.

Påfør dit foretrukne rengøringsmiddel

Brug en passende mængde renseprodukt på størrelse med en krone, der passer til din hudtype. Påfør det på dit ansigt i en cirkulær bevægelse, og sørg for, at hver plet bliver dækket med en lille smule rensemiddel. Bliv ved med at massere i en cirkulær bevægelse i tredive sekunder til et minut.

Undgå at bruge hånd- eller kropssæbe som din ansigtsrens. Ansigtshud er mere følsom end huden andre steder på kroppen, og hårdere sæber kan få den til at blive tør og irriteret. Hvis du har makeup på, kan du også bruge en speciel makeupfjerner, især omkring dine øjne. Almindelig kokosolie er en fantastisk naturlig makeupfjerner.

Eksfolier forsigtigt din hud

Eksfoliering er processen med forsigtigt at skrubbe din hud for at fjerne snavs og døde hudceller. Eksfoliering med få dages mellemrum vil forhindre, at dine porer bliver tilstoppede og hjælper din ansigtshud til at se frisk og lys ud. Brug en ansigtsscrub eller en vaskeklud til at gnide din hud i en cirkulær bevægelse, med fokus på områder, der har tendens til at være tørre eller fedtede.

Eksfoliering for ofte eller for kraftigt kan irritere din hud. Gør det bare et par gange om ugen, og sørg for ikke at skrubbe for hårdt. På de dage, hvor du ikke behøver at eksfoliere, skal du bare springe dette trin over, når du vasker dit ansigt. Du kan lave din egen ansigtsscrub ved at bruge nogle få husholdningsingredienser. Prøv at blande 1 tsk honning, 1 tsk granuleret sukker og 1 tsk vand eller mælk.