Bliv skibums i L’espace Killy og få en oplevelse for livet

0 Comments

L’espace Killy er betegnelsen for Val d’Isere + Tignes, et af Europas bedste skiområder med over 300 km pister samt offpiste til alle niveauer. Det er her du som skibums har mulighed for at lære alle former for skiløb: pistefræs, pukkelpist, skovløb, offpiste, freeride, halfpipe etc.

Bylivet i Val d’Isere er på højde medskiløbet, idet det byder på mange varianter lige fra den franske Cafe Face, til danskerbarene Saloonbar og Le Petit Danois. Dick’s Tea Bar har været samlingspunkt i Vald’Isere i en menneskealder, det er her og på Club 21 at discorytmerne pumper til den lyse morgen.

Val d’Isere er byen for skibumsen, der ønsker at kunne kombinere det ultimative skiløb med en hyggelig og festlig by. Selv på de dage hvor det ikke er skiløbet der trækker, er der noget at lave i byen, der har historie tilbage til 1200-tallet, og keder man sig i Val d’Isere, er det garanteret selv- forskyldt. Svømmehal, biograf, sportscenter, spillehaller, skøjtebane er bare nogle af de tilbud byen giver de besøgende.

Val d’Isere minder mere om en almindelig fransk alpeby end mange af de andre franske skibyer fordi, det er en by der er vokset op gennem mange hundrede år og med en masse aktiviteter og fastboende hele året rundt.

Der er en stor del af skibumserne rundt omkring som bruger året lige efter gymnasiet til at tage på sæson, hvilket jo giver rigtig god mening (det giver altid dog altid rigtig god mening at tage på sæson hvis du spørger os!). Men når man er i den alder og det stadie af sit liv, er det ofte ikke penge man har massere af. Den oplagte mulighed er selvfølgelig at arbejde en masse fra juni (hvor gymnasiet ender) til oktober/november (hvor sæsonerne på de fleste skisportssteder starter), men selvom man giver den gas i de måneder kan det godt være svært at få sparet nok penge op – især hvis man er lidt ældre og flyttet hjemmefra og har alle de faste udgifter med husleje, mad osv. der også skal betales.

Kan man låne lidt penge af forældre eller bedsteforældre er dette også en rigtig god mulighed, alternativt kan man høre sin bank. Er der dog ingen af disse der vil være med kan man overveje at tjekke de andre låneudbydere online, f.eks. ved denne forbrugslånsoversigt og se om der er nogle af disse firmaer der kan låne én penge billigt. Husk ALTID at du ikke skal låne mere end du (helt sikkert!) regner med at kunne betale af indenfor få år – med lav månedlig ydelse, så du ikke låser og begrænser dig selv.