BCAA – hvad er det, og hvordan virker det?

0 Comments
bcaa hvad er det?

BCAA er forgrenede aminosyrer, som hjælper kroppen med at opbygge muskelmasse. Det er derfor et kosttilskud, som er essentielt for udøvere af styrketræning. Det forebygger nedbrydning af protein og muskelmassen i kroppen efter en træning og hjælper tilmed at fremme og forbedre restitutionen samt mindsker muskelømhed.

Helt grundlæggende er BCAA et produkt, som hjælper kroppen med at producere naturligt testatoren, som spiller en rolle indenfor muskelopbygning.

 

Der findes flere producenter af BCAA, så det handler om at finde det rette til din træning og kost. Er du i tvivl, så har Supab.dk lavet en meget udførlig test af de bedste BCAA i Danmark, så smut ind og læs om testen her. BCAA fås både i form af pulver, tabletter og i flydende form samt i forskellige smagsvarianter.

 

Kosttilskud i forbindelse med fysisk træning

For at få det optimale ud af produktet, så handler det om at indtage det på de rigtige tidspunkter af døgnet. Her snakker vi før en træning, under en træning og/eller efter en træning. Før træning vil du forberede kroppen og øge udholdenheden. Under træning øger du udholdenheden og mindsker ømhed. Efter træning hjælper det på restitution, ømhed samt opbygning af muskelmassen. Det ses ofte, at udøvere vælger at indtage BCAA inden en træning.

 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at BCAA ikke er en erstatning af et måltid og proteiner men derimod et tilskud til kosten. Du skal derfor have styr på din kost, før du vælger at implementere nogen form for kosttilskud. Andre kosttilskud kan i forvejen indeholde BCAA. Det er f.eks. tilskud såsom pre-workout eller post-workout.

 

Vækst i muskulatur og øget udholdenhed

Proteinsyntesen i kroppen forøges, når du indtager BCAA. Det vil altså sige, at væksthormonet forøges og dermed øger vækst i muskulaturen.

 

Derudover hjælper midlet med udholdenheden under din træning, hvis du vælger at tage det, inden træningen går i gang. Dette hjælper yderligere med at presse dine muskler og dermed øge massen. Du kommer altså til at få optimalt udbytte af din træning både under og efter.

 

Mindre fedt og flere muskler

BCAA bruges ikke kun i forbindelse med opbygning af muskelmasse men også i forbindelse med vægttab af fedt i sammenhæng med at tage muskler på. Musklerne skal nemlig have noget at arbejde med, når du træner, så det er stadig nødvendigt at få den rette mængde protein og kalorier, for at opretholde energien og de allerede dannede muskler.

 

Ønsker du derfor at spise mindre i forbindelse med et vægttab, men stadig tilføje og opretholde sine muskler, så er BCAA et effektivt hjælpemiddel.