De 3 bedste sundhedstips 

0 Comments

1: Spis varieret

Det har du sikkert hørt, læst og fået at vide mindst hundrede gange, men det er afgørende for din sundhed, at du spiser varieret, så du får nok af de forskellige vitaminer, mineraler, fedstoffer, proteiner og kulhydrater, som din krop har brug for. Du skal have mange grøntsager – flest af de grove, en smule frugt, nogle gode proteinkilder som eksempelvis fisk, kød, æg eller bønner, nogle grove kulhydrater i form af brune ris, fuldkornspasta og lignende og så skal du også have en portion gode fedtstoffer, som du finder i koldpresset olivenolie af god kvalitet, avokado, nødder og deslige. Husk også, at det ikke nytter at spise de samme grøntsager dag ud og dag ind, men at det er afgørende at variere indtaget. Skyl det hele ned med rent vand og undgå de sukkerholdige drikke.

2: Bevæg dig

Endnu en klassiker, som du med garanti også er stødt på utallige gange. Bevægelse er altafgørende for, at vores kroppe kan fungere optimalt og sundheden bevares. Det behøver ikke at betyde, at du skal træne op til marathon, cykle langt hver weekend eller være elitegymnast. En god hovedregel er at alt tæller – også gåturen ned til Netto, den korte cykeltur på arbejde og de ekstra trin op og ned af trapperne på arbejdet. Det er dog bedst, hvis du også kan få pulsen op mindst 30 minutter om dagen – eksempelvis når du løber efter bussen eller leger med børnene i haven.

3: Brug kondom

Den havde du måske ikke regnet med, men kondomer kan gøre rigtig meget for din sundhed – uanset om du er mand eller kvinde. For det første beskytter de dig mod seksuelt overførte sygdomme – både de mindre fatale af slagsen som klamydia og herpes, men også de langt farligere af slagsen som HIV og Hepatitis B. Hav derfor altid kondomer med dig i byen, på ferien og i hjemmet, hvis du ikke har en fast partner.

Hvis du er kvinde i et fast forhold, som ikke ønsker børn, kan du med fordel stoppe med den hormonelle prævention såfremt du får din kæreste til at bruge kondom. Den hormonelle prævention har mange kendte og mindre kendte bivirkninger, som du nemt kan undgå ved at beskytte dig i de frugtbare dage.