Der er fokus på collagen og skønhed i Danmark.

0 Comments

Spørgsmål som  – Hvad er collagen og ikke hjælper det?

Heldigvis er der forskningsresultater om at collagen bidrager til at bremse aldersprocessen på nogle af de punkter hvor de fleste af os gerne vil sænke netop denne process, nemlig rynker og knirkende knæ.

Vores naturlige kollagen niveau reduceres gradvis med alderen og det kan føre til fysiske problemer såsom ekstrem træthed, ledsmerter og generel stivhed i kroppen.

 

Collagens indtog

Collagen eller kollagen er de sidste par år blevet kendt for midlet til ung og smuk hud – og der noget om det. For collagen har stor betydning for din hud, proteinet collagen er med til at opretholde elastisiteten i bindevævet i huden. Og elastisk bindevæv betyder elastisk og fast hud. Derfor er ord som collagen-pulver, marine collagen, collagen protein, kollagen tilskud osv. ord vi danskeres er støder på i løbet af de seneste år.

Naturlig kollagen i kroppen?

Collagen findes overalt i kroppen og udgør ca ⅓ del af dine proteiner. I dit bindevæv, sener, brusk, knogler og tænder. Det gør huden elastisk, det gør senerne stærke, opbygger og veligeholder ledbrusken, det opbygger knogler, styrker musklerne, fremmer restitionen efter hård træning og optimerer tarmvæggens barrierefunktion. Collagen har også betydning for heling af sår og knoglebrud.

 

Efter 25-års alderen producerer vores krop mindre og mindre kollagen og efter 30-40 -års alderen falder det drastisk og stopper næsten fuldstændigt i 50-60’erne.

 

Så hvis du sætter fokus på at passe på din kroppens collagen niveau og tilfører kroppen disse vigtig byggesten evt. ved kosttilskud ja så har du bedre chance for at bevare huden fastere og smukkere, samt at holde kroppen smertefri og funktionsdygtig lang op i alderen.

 

En undersøgelse viser at collagen tilskud forbedre hudens fugt med 12-28% fordi der buýgges fugt ind i hudens grundsubstans. Studiet peger på at huden reelt bliver genopbygget og fornyet indefra af collagen og dermed får bedre betingelser for at holde på fugten.

 

Mindsker rynker

En række afprøvninger viser at collagen tilskud kan mindske linjer og rynker. Kvindelige forsøgspersoner reducerede i gennemsnit deres rynker i øjenkrogen med 20% efter 8 ugers collagen tilskud

 

Tør hud

Eksempler på at ekstrem tør vinterhud på ben er forsvundet ved indtagelse af collagen.

 

Cellulite

Det menes at kollagen også har en positiv effekt på cellulite. Blandt kvinder med moderat cellulite ses der resultat af mindre cellulite og mindre ujævnheder efter 6 måneders brug af kosttilskud af collagen.

 

 

Kroppens naturlige lim

Kollagen er det protein, der binder delene af cellerne sammen pg hjælper med at skabe og regenerere vævene. Kollagen holder sammen, styrker og giver elasticitet i forskellige væv og celler i kroppen. Det er det vigtigste protein i kroppen, der tegner sig for 30% af den samlede proteinmasse og 70% af ​​hud proteiner.

 

Ordet “kollagen” kommer fra det græske κόλλα eller kolla, som betyder lim. Designet af naturen er det det mest rigelige protein hos pattedyr, der tegner sig for 25% til 35% af kroppens samlede proteinindhold.

 

Kosten og kollagen

Gennem kosten kan vi også tilfører kroppen collagen. Det gør du ved at spise godt med proteiner, Omega-3-fedtsyrer, vitamin A og antioxidanter. Disse hjælpe også med at holde collagen-niveauet i kroppen.

 

Her er nogle kilder:

 

  • Grøntsager med store blade
  • Bønner
  • Bær
  • Kylling
  • Æg