Derfor bør du inddrage økologisk olivenolie mere i din kost

0 Comments

Der har de seneste årtier været et stigende fokus på sundhed, velvære og aktiv levestil. Dette har medvirket til skabelsen af blandt andet diæter, en større udbredelse af fitness og motionscentre, samt et øget fokus økologi og kvaliteten af fødevarer.

En grøn bølge over mad og fødevarer

Fødevarer har særligt været i fokus de seneste par år, hvor økologi og bæredygtighed har været hovedomdrejningspunkterne. Herunder har særlige fødevarer kendt som ’superfoods’ haft meget omtale, og blandt nogen anset for at den hellige gral i jagten på en sundere tilstedeværelse.

Superfoods er ikke nødvendigvis en hel ny og sjælden type fødevarer, da mange nødder, bær, frugter, kød, fisk, frø og kerner mv., som anses for at være superfoods længe har været tilgængelige i supermarkeder, helsekost butikker, grønthandlere og lignende. Dog findes der fødevarer såsom hamp frø og lignende, der er en relativ nye superfood, som er ved at finde sin indtræden i flere køkkener.

Overordnet er superfoods kendetegnet for deres naturlige større mængder indhold af mineraler, vitaminer, mineraler, fibre, sunde fedtsyrer og næringsstoffer. Der findes herunder et hav af muligheder, hvorfor det kan føles overvældende at skulle omstille sig til en sundere kost.

Start med det små og kendte

Bestræber du dig efter en sundere kost, men finder det svært at finde et sted at starte, eller måske finder det alt for dyrt at gå all-in. Hvis ja, kan det bedste være at starte småt og med noget som du allerede muligvis bruger i din madlavning.

Større forandringer sker typisk ved hjælp af små skridt. På den måde kan du også øge din succesrate i omstillingen til en sundere kost og diæt. Et sted lille skridt mod en sundere tilværelse, er at skifte din almindelige olivenolie ud med en økologisk olivenolie.

Olivenolie er en vegetabilsk olie, der udvindes og produceres fra oliven fra oliventræet. Olivenolie stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet, hvor det længe har været anset, for at være en betydelig faktor indenfor sundhedsfremmelse.

Hvorfor økologisk olivenolie?

Økologisk olivenolie har i modsætning til normal olivenolie flere sundhedsfremmende stoffer. Det har nemlig et naturligt højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer, samt et lavt indhold af mættet fedt. Herunder også et stort antal polyfenoler, hvilket er naturlige antioxidanter, der anses for at udgør den største sundhedsgavnlige effekt. Antioxidanter er særlige stoffer som kan uskadeliggøre frie radikaler, hvilket er skadelige stoffer for kroppen.

Hertil er der også videnskabelige forskning der påpeger, at økologisk olivenolie har en mere gavnlig effekt på blodtryk og kolesteroltal. Dette har fået økologisk olivenolie, men også almindelig olivenolie til at blive anset for at have en gavnlig betydning for hjertet og blokarene i kroppen.

Herudover er økologisk olivenolie, som navnet antyder økologisk, hvilket betyder at det som andre økologiske varer ikke er blevet udsat for kemiske tilsætning eller sprøjtemidler under høsten.