Derfor er det vigtigt at holde sig i form som senior

0 Comments

Det er utroligt vigtigt at røre sig hver dag, og det gælder sandeligt også, når vi bliver ældre. Det gælder endda endnu mere for ældre, at man får sig en god motion. Hvorfor? Det kan du få svar på lige her.

Hvorfor skal man røre sig som ældre?

Det er vigtigt for mennesker i alle aldre, at de får rørt sig godt og grundigt i løbet af en dag. Musklerne i ens krop skal jo gerne få rørt sig alle sammen, og en god motion er samtidig med til at holde kroppen i gang.

Når man bliver ældre, er det kun endnu mere vigtigt at man holder sig i gang, fordi kroppen har det med at forringes og blive svagere, jo ældre man bliver. Det er derfor meget vigtigt, at man ikke blot sætter sig hen i hjørnet af sin stue og giver sig til at forsumpe.

God motion hver dag er både med til at holde gang i kroppen, men det kan så sandelig også gøre gode ting ved dit humør og få dig til at se lidt lysere på tilværelse. Og med et gladere sind er det også nemmere at holde gang i de små grå hjerneceller ovenpå.

Gå en tur – med hjælp

En god gåtur er en af de bedste måder at få motion på som ældre. Det er ganske ufarligt, og det kan være meget dejligt at komme lidt ud i noget frisk natur og mærke den gode danske vind på kinderne.

Hvis du er dårligt gående, så kan du benytte en række hjælpemidler for at komme ud og få rørt dig. Du kan for eksempel gå med rollator, hvilket rigtig mange mennesker gør, når de er dårligt gående og stadigvæk har behov for at komme rundt i dit nærmiljø.

Hvor skal turen gå hen?

Hvis du har noget dejligt natur i nærheden med en god solid skovsti på, så er det oplagt at trille derhen og nyde en times tid ude i den gode natur.

Hvis du ikke er lige så heldig, så kan du eventuelt vælge at tage rollatoren og gå ned i supermarkedet fremfor at tage bilen.