Sådan får du en sund nattesøvn uden snorken

0 Comments
træt mand

At leve sundt kræver at du selv tager affære. Lægen træder kun til når der er noget galt, noget der skal repareres. Men ellers er det dit ansvar at leve sundt. Noget af det vigtigste for et godt helbred er en god nattesøvn. Menneskets søvnbehov kan variere en hel del, alt efter miljø, klima, livsstil og også kultur.

Der findes fx stammer i Indonesien der slet ikke kender til gennemgående nattesøvn. De sover mere som heste: de lukker øjnene i ganske korte perioder, med sekund- eller minutsøvn. Som det, du kan opleve når du er udmattet og kører i bil. Måske ville ”overleve” være et mere rammende udtryk, fordi disse sekundsøvn er dødsensfarlige.

Men i vores kulturkreds har vi som regel brug for 8 timers uforstyrret nattesøvn. Ældre mennesker kan komme ned på 5-6 timers søvnbehov, men 8 timer er normen.

Snorken forstyrrer ikke kun din partners søvn

Som de fleste andre mennesker, lægger du måske slet ikke mærke til at du snorker. Men medicinsk forskning viser at det alligevel forstyrrer din søvn. Søvnkvaliteten er simpelthen ikke lige så god når du snorker. Og så slet ikke tale om din partners.

Snorken kan i nogle tilfælde endda føre til skilsmisse. Enten direkte, eller indirekte. Når din partners søvn konstant bliver forstyrret, vil det belaste forholdet. Dårlig søvn giver også dårligere humør, og med tiden vil spændingerne vokse. Det kan ende med at I skiller seng, men det kan i sidste ende også helt ødelægge et forhold.

En snorkeskinne giver både dig og din partner en bedre søvnkvalitet

”Jeg er ked af det, skat. Men hvad skal jeg gøre”? Det er en typisk reaktion når partneren klager over snorken. Men nu findes der et svar på, hvad du skal gøre:

Klik her og anskaf dig en snorkeskinne.  En snorkeskinne er en simpel og genial opfindelse. Den ligner en bideskinne. Det er også en slags bideskinne, men med nogle ekstra dele. En plade der sagte holder kæben i en position hvor svælgets bløde dele er åbne. Så kan snorken simpelthen ikke længere finde sted.

Men en snorkeskinne kan både din partner og du få en sund søvn. Og som vi nu ved, er god og uforstyrret nattesøvn en af hovednøglerne til et godt helbred og et sundt liv.

En snorkeskinne er måske den bedste investering i dit helbred. Og tilmed en af de allerbilligste.