Elite sportsudøver? Gode råd til at spare op til pension

0 Comments
Pension sportsmand

Som elite sportsudøver er du sikkert ganske klar over, at karrieren hurtigt kan få en ende. Man kan jo ofte blive udsat for skader, der fra det ene øjeblik til det andet kan sætte et punktum for karrieren. Men selv hvis der ikke er tale om en skade, så er karrieren som elite sportsudøver langt kortere end stort set alle andre karrierer. Det er derfor af afgørende betydning, at du allerede nu begynder at overveje et liv efter sporten; og her tænkes der især på din pension. For en sportskarriere kommer jo nemlig ikke med en pensionsordning, hvilket gør pensionsopsparingen til dit problem.

Læg penge til side allerede nu

Det kan ikke understreges kraftigt nok, at det allerede nu er vigtigt, at du reserverer en del af din nuværende månedlige indtægt til din pension. Du kan eventuelt også tale med en finansiel rådgiver for at diskutere muligheden for at investere en portion af din opsparing. Se mere om de bedste pensionsopsparinger her.

Hav et godt team i ryggen

På fuldstændigt samme måde som du har de bedste trænere og de bedste læger, så bør du også overveje at hyre nogle pensions- og finanseksperter til at rådgive dig mht. din pensions forskellige aspekter. Skat, investeringer og budgetter kan nemlig være en ordentlig mundfuld at bide over, når du har travlt med at rejse verden rundt som sportsudøver.

Hav en klar målsætning

En karriere som elite sportsudøver er jo ofte temmelig økonomisk ustabil. Dog vil du med en klar økonomisk plan i det mindste kunne imødekomme og ofte helt undgå langt de fleste ubehagelige overraskelser.

Hold igen med spenderingen

Som elite sportsudøver vil du ofte opleve svingende indtægter, hvor du f.eks får større beløb udbetalt den ene måned og slet intet de næste par måneder. Vær derfor ekstremt fornuftig med dine penge, så du ikke kommer til at overspendere, når der kommer et stort beløb ind på kontoen. Læg i stedet lidt ekstra penge til side til din pension.

Udsæt det ikke

Sidst men ikke mindst skal du ikke falde for fristelsen og udsætte din pensionsopsparing til det allersidste øjeblik. Det kan godt føles lidt surt i øjeblikket, men du vil takke dig selv for det senere. Du kan tjekke hvad du pt. har sparet op her.