Få sport og motion ind i hverdagen med de rigtige sko

0 Comments

Det er utrolig vigtigt, at gøre sport og motion til en del af hverdagen. I særdeleshed her under coronapandemien og lockdown, hvor vores hverdag bliver meget stillesiddende. Det kræver dog en personlig indsats, at få motion til at blive en del af hverdagen, hvis man ikke er vant til det.

Der findes mange måder at gøre sport og motion til en hverdagsting. Man kan begynde at gå eller løbe korte ture eller lave lidt yoga eller strækøvelser når man står op. For at man kan gøre det, er der dog nogle forudsætninger, der skal være i orden. Én af dem er de rigtige sko!

 

Med de rigtige sko bliver gåturen en leg

Hvis du gerne vil begynde at gå ture f.eks. i skoven eller på stranden, er det vigtigt, at have noget ordentligt fodtøj. At gå på sand, sten, jord og i natur generelt kræver et par sko, der hjælper med stabiliteten. Underlaget vil være mere ujævnt og det er derfor betydeligt lettere at falde eller vride om. Dette kan du dog imødekomme og forhindre, ved at vælge et par gode sko.

Hvilke sko skal du så vælge? Der findes mange at vælge imellem, så hvilke du skal ud og investere i, afhænger af det terræn, du har planer om at færdes i. Det er generelt en god idé at købet et par sko, der kan tåle vand eller som i det mindste er vandafvisende. Denne effekt kan også opnås ved at imprægnere skoene.

Herefter kan du overveje, om det skal være et par støvler eller et par sneakers. Hvis du i forvejen har et par gode vinterstøvler, er det en god idé at vælge nogle sneakers. På den måde kan du helgardere dig i forhold til alle fire sæsoner.

 

Tænk sport ind i dit valg af hverdagssko

Det er ikke kun sportssko du skal bruge, hvis du gerne vil have en mere aktiv hverdag. Til hverdag går de fleste nemlig ikke rundt i deres trænings- eller løbesko. Går du rundt i futsko eller højhælede, opfordrer de dig ikke ligefremt til at komme ud og gå en tur.

Hvis man tænker tiny habits ind i sit fodtøjsvalg, vil man forstå, at nye vaner starter småt. Ønsker du derfor at have en mere aktiv hverdag med gåture osv., er det en god idé at have et par gode hverdagssko. Hvis du kan gå lange ture i dine hverdagssko, vil du være langt mere tilbøjelig til komme afsted. Der er nemlig ikke den forhindring der hedder, at du skal skifte sko, før du kommer afsted.

Praktisk og sportslige hverdagssko kan dog sagtens være flotte. Faktisk er de mere sporty sko som sneakers fra Sketcher og Woden utrolig populære. Derfor vil du ikke engang falde udenfor, hvis du køber nogle praktiske hverdagssko.

Endnu en fordel ved et par gode hverdagssko er, at dine føder får det bedre. Du får ikke ømme hæle eller klemte tæer og køber du et par sko af god kvalitet, vil de også have øget åndbarhed.