Forbedr din løberutine med disse hurtige tricks

0 Comments
kompressions strømper

Elsker du følelsen af vind i håret, imens du suser afsted på egne ben hen over en ryddet skovsti? Eller foretrækker du at løbe en tur rundt i den asfaltjungle, du befinder dig i til daglig?

Løb er en helt fantastisk sportsgren, som ikke kræver meget mere end godt gåpåmod og det rette udstyr – men det er til gengæld også meget vigtigt at det udstyr er i orden. Ellers kan det give skader på både ankler og ben.

Læs med her og bliv lidt klogere på hvordan du kan optimere din løberutine, så du får mest muligt ud af din motion, samtidig med at du undgår varige skader på kroppen.

Løb med de rette sko

Når du har valgt løb som din sportsgren, så er det netop benene det hele handler om og dem du skal passe allermest på.

En af de helt sikre måder, hvorpå du kan komme til at få varig skader på dine ben, er hvis du ikke løber med den rette sko.

Valget af den rette sko er meget større end blot at vælge den rette størrelse. Hvis du virkelig gerne vil have en god løbesko, hvor du både kan løbe langt, og samtidig passe på dig selv i samme vendedrejning, så skal du tage højde for det terræn du løber i.

Hvis du for eksempel elsker en løbetur langs med stranden, så er det en hel anden sko du skal have fat, som hvis du snupper en hurtig tur rundt i nabolaget efter arbejde. Det er en forskel på hvilken stødabsorbering du skal bruge og de krav du bør have til skoene, er helt forskellige for hinanden.

Sørg derfor altid for at have de rette sko med dig alt efter hvilket terræn det er du skal ud i.

Køb specielle kompressionsstrømper til sport

Udover at selve skoene skal være i orden, så er det også en god ide at kigge lidt på hvad du har på ingen under skoene. Nemlig! Det er sokkerne vi snakker om.

Nogle gode sokker kan gøre verdens til forskel for din løb og hvis du har de helt rigtige, så kan du forebygge og forhindre en masse lidelser. Kompressionsstrømper til sport er for eksempel en god løsning til dig, så ikke har så god en blodcirkulation og har brug for lidt ekstra hjælp med at få blodet pumpet tilbage til kroppen.

Med kompressionsstrømper behøver du ikke at blive forhindret i at gøre det du elsker – nemlig at løbe – selvom du måske har nogle små skavanker som du slås med.

Udover kompressionsstrømper til sport så kan du også købe nogle sokker, som sidder specielt godt i løbeskoene og sørger for, at du ikke glider frem og tilbage i skoene.