Sådan kan du dyrke motion med din hund

0 Comments
motion med hund

Der er ikke noget som at gå en tur i dejligt vejr, med menneskets bedst ven hunden. At se hundens glæde og energi, når du kaster bolden, og stoltheden i øjenene når hunden afleverer bolden igen. Når din hund både har brugt hjernen og kroppen på en ordentlig måde, så er du garanteret en træt og veltilpas hund. Mange oplever dog bare det problem, at de ikke kan køre deres hund træt. Det resultere ofte i en irritabelt og rastløs hund.

I denne artikel får du nogle råd til hvordan du kan dyrke motion med din hund, så den bliver træt og veltilpas.

Kombiner motion og hjernetræning

Dette råd er det absolut vigtigste råd, hvis du ikke føler at du kan køre din hund træt. Måske har du stået og kastet bold i flere timer, uden at din hund har virket synderlig træt. Og det er der en god grund til. Det kan nemlig godt være at din hund er blevet træt i kroppen, men ved at lave de samme bevægelser igen og igen, har den ikke brugt hjernen særlig meget – og det er her at nøglen ligger til at gøre din hund træt på en god måde.

Næste gang du vil lege med din hund og gøre den træt, så prøv at kombinere motion og hjernetræning. Dette kan du gøre på flere måder. I stedet for at kaste tennisbolden og lade din hund løbe efter den, så prøv og gem bolden, og lad så hunden søge efter bolden i stedet. Ved at gøre dette aktivere du flere af hundens sanser, og lader den samtidig bruge hjernen på en anden måde.

Det samme kan også gælde med godbidder, i stedet for at give din hund en godbid, så gem godbidderne rundt i huset eller haven, og lad så din hund søge efter dem. Når din hund har fundet dem, så kan du belønne den og kaste med bold igen. På denne måde aktiverer, og træner din hunds hjerne på samme tid. Hvis du dyrker motion i lang tid af gangen, så pas på hundens poter, da de kan blive trætte eller få rifter.

Små ændringer kan gøre en stor forskel

Hvor du førhen bare kastede med bold for at køre din hund træt, så kan du nu udmatte din hund på en både sjov og sund måde. Så næste gang du skal give hunden en godbid, så gem dem rundt omkring. Og næsten gang du skal lege med bold eller bamse, så gem den et sted i huset, eller nede i en skotøjsæske, som hunden så selv skal forsøge at åbne. Vil du have flere råd til hvordan du kan dyrke motion med din hund, så læs mere om hundehvalpe og motion her.

Så har du en glad og tilfreds hund.