Genvejen til sommerformen – løb med dit barn

0 Comments

Sommerferien er nær og det betyder for mange dårlig samvittighed over for endnu et år ikke at være nået bade formen og samtidig den dårlige samvittighed for mange forældre om ikke at tilbringe nok tid sammen med deres børn. Dagligdagen har det med at få overtaget for selv den mest ambitiøse plan om både sommerform og samvær.

Heldigvis findes der en oplagt løsning på dette hvor du kan tilgodese begge – Den oplagte strategi er derfor at medinddrage børnene i dine løbeture. For mange er løbeturen den oplagte motionsform da den ikke stjæler for meget tid i en travl hverdag. Men hvorfor ikke medinddrage dine børn i dine løbeture.

Selvom det sikkert kan kræve sin kamp at få lokket børnene med på din ugentlig løbetur i weekenden, og mange børn sikkert ikke kan se den gode ide som der med projektet, så synes de fleste børn faktisk det er fedt at lave noget aktivt med deres forældre og eventuel få dem lidt på enehånd i en travl hverdag hvor der med garanti også er kamp opmærksomheden fra øvrige børn, arbejde eller andre distraktioner.

Afhængig af alder på børnene er der forskellige muligheder for at bringe børnene i spil på løbeturen

For de helt små er en tur i løbevognen en oplagt måde at komme ud og se verden på – lav små stop undervejs og undersøg skoven, kast sten i åen eller pluk nogle blomster (ukrudt) til mor. For de fleste kan en almindelig cykeltrailer være fin løsning – man behøver sjældent at gå all in på dedikeret løbevogn. Mange cykeltrailere kan nemt omdannes til løbevogn som til almindeligt behov fungere fint. Det er samtidig også en oplagt måde at lære de små naturligheden i at bevæge sig

I takt med de bliver større og hurtigere på deres cykler er det oplagt at tage dem på tur – i starten måske bare en tur rundt om blokken indtil de bliver i stand til at kunne cykle hurtigere og længere. Og selvom de ikke kan være med så langt, så er det hyggeligt at få lidt frisk luft og far eller mor kan fortsætte deres løbetur efter en tur eller to rundt om blokken med ungerene

For de større børn skal de selvfølgelig ud selv og bruge benene. Afhængig af alderen og deres kondition (eller din) kan de komme med på kortere eller længere ture.

Og hvorfor nu alt dette for at lokke vores små med på vores projekt løb?

Er det kun for at kunne pleje vores eget ego trip om at komme i form og samtidig kunne fortælle os selv at vi altså også er der for børnene?  Måske

Men forskningen viser dog at nu mere og nu tidligere børn lære at bevæge sig regelmæssigt at få et naturligt forhold til dette nu mere tilbøjelig til at fastholde dette som teenager og som voksne.

Det er derfor en god ide at starte tidligt med at give børnene nogle gode bevægelsesvaner – herunder cykle i skole, gå i børnehave, gå tur i skoven mm.

Start derfor tidligt med at investere den smule ekstra tid som det kan være at give børnene nogle sunde bevægelsesvaner allerede som barn – det lønner sig på sundhedsfronten når de bliver ældre

Selvom forskningen ikke er helt klar synes der at være en sammenhæng mellem aktivitetsniveau (især hos dem som får gode vaner tidligt i livet) og mængden af skærmtid

Der er meget der tyder på at manglende regelmæssig aktivitet resultere i øget forbrug af skærm især i de yngre år. Skærmtid er noget mange af os forældre ønsker at begrænse men ikke altid magter i en travl hverdag.

Der er mange gode grunde til at inddrage dine børn i din ambition om at komme i sommerform som det måske fremgår ovenfor. Mange vil også opleve det positive i de små observationer som børnene kommentere undervejs giver anledning til mange hyggelige snakke.  Børnene deler ofte den glæde og beruselses lignende tilstande som mange har det efter en løbetur fordi man har gjort noget godt for sig selv og man egentlig har det dejligt i kroppen især hvis man som forældre formår at skabe en stemning omkring det.

Så kom op af stolen og tag dine børn med ud og nyd det gode vejr her i sommeren, og høst frugten af alle de positive sideeffekter som dette kan bringe. Nu er der i hvert fald en undskyldning mindre for dem som gerne vil tilbringe mere tid med deres børn i hverdagen.

Skulle du være hæmmet af skader som gør at du ikke kan komme i gang med at løbe er der heldigvis hjælp at hente. Din Kiropraktor København er specialist i sportsskader og har mulighed for ultralydsskanning uden ventetid således at vi sammen kan finde frem til årsagen bag dine smerter som hæmmer dig ifht løb. Sammen kan vi lægge en plan for tilbagevendelse til sport og motion således at du kan komme tilbage og opleve glæden ved motion med dit barn.