Gode og effektive råd til at behandle og forebygge sportsskader

0 Comments

Holder du af at dyrke sport? Så kender du helt sikkert til de irriterende sportsskader, der forstyrrer eller helt standser dyrkelsen af sport for en stund. Sportsskader kan være yderst generende, vedvarende og frustrerende, da du dermed ikke længere har mulighed for at gøre det du holder af – i hvert fald på det ønskede niveau – og da det bremser dine ambitioner, dine gode rytmer og ikke mindst din fysiske form. Ofte er man dog nødt til at bide i det sure æble og gøre, hvad der skal til for at bekæmpe denne sportsskade, så den ikke blot bliver forværret. En sportsskade der ikke får ro, er nemlig tilbøjelig til at ikke at have muligheden for at hele, hvis man blot klør på med den oprindelige træningsplan. Men selvom det virker uoverskueligt at skulle give skaden ro, er der heldigvis hjælp at hente for at forkorte helingstiden. 

 

Behandl dine sportsskader med en god sportstape 

Når du har fået en sportsskade, er det som nævnt yderst vigtigt at give kroppen tid og ro til at restituere, så du ikke blot forværrer og forlænger skaden. Smerterne du mærker, er nemlig din krop, der sender signaler om, at du skal være ekstra varsom, og at den behøver ekstra beskyttelse. Den ekstra beskyttelse kan du med fordel opnå med en god sportstape. Kinesiotape er en yderst effektiv og helt fast tape, der øger blodgennemstrømningen i vævet, hvilket resulterer i heling og forebyggelse af sportsskader. Tapen giver en optimal støtte til musklerne, hvorfor den også reducerer muskelspændinger og du dermed vil være en betydelig aflastning ved anvendelse. Det er vigtigt at huske på, at sportstape ikke får dine sportsskader til at forsvinde fra den ene dag til den anden. Derimod aflaster tapen din krop, så den får den nødvendige restitution for at kunne behandle den givne skade.

 

Restitution og genoptræning

Foruden brugen af sportstape er det en god idé at give skaden hvile, dæmpe det ømme område med is og holde det højt, så hævelsen aftager. Hvis man føler sig klar til at genoptræne sin skade og den ikke længere er hverken hævet eller smertefuld, kan man med fordel starte forsigtigt ud med at få en sportsmassage og derefter få gode råd fra eksempelvis en fysioterapeut om et godt og personligt genoptræningsprogram for netop din skade. En romaskine er en god mulighed for at genoptræne din skade, da du her skåner både dine led og muskler på en optimal måde samtidig med at du træner hele kroppen. Genoptræning af en sportsskade afhænger naturligvis af skadens placering, men nøgleordet til behandling af alle former for sportsskader er dog: ro.