Hvad er skadeligt for dine øjne?

0 Comments

Vores øjne er udsat for en masse fremmedlegemer og belastninger, der kan skade vores øjne og i sidste ende føre til nedsat syn. Øjnene er ikke kun følsomme over for ydre faktorer, der kan påvirke øjnene negativt, men også indre faktorer som din kost, eller hvis du ryger. Denne artikel vil gå i detaljer over, hvad er skadeligt for dine øjne.

Solens UV stråler 

Solen udsender lys, der strækker sig over forskellige bølgelængder. Vi får UV-stråling, synligt lys og infrarødt lys fra solen. Mens visse bølgelængder (primært inden for det synlige lys og infrarøde lys) har fordele for den menneskelige krop, såsom at tillade os at se lys og føle varme. Så kan UV-strålerne dog skade vores øjesyn ved at skade hornhinden og kan fremskynde udviklingen af grå stær. Hvis man kigger direkte på solen så øger risikoen for grå stær markant. Dette firma tilbyder stilfulde solbriller med styrke, hvis det er nødvendigt.

For meget tid foran skærmen

De fleste af os bruger flere timer foran en skærm på grund af skole, arbejde eller bare i vores egen fritid. Selvom det ikke er nær så slemt at bruge lang tid foran en skærm som at stirre ud i solen, er det blevet bevist, at det at se på en skærm i længere tid kan belaste dine øjne, forårsage hovedpine og i nogle tilfælde forårsage dine øjne bliver nærsynede, når du fokuserer på et enkelt sted i længere perioder.

Luxreaders tilbyder blue light briller, som kan fås i styrke, til at beskytte dine øjne mod blåt lys fra skærmen. 

Kost

Din kost påvirker ikke kun dit energiniveau eller humør, men det kan også påvirke dine organer og dine øjne inkluderet. Dine øjne kræver næring i form af vitaminer og mineraler for at fungere ordentligt og være sunde, hvis du ikke vedligeholder dette, kan det føre til problemer med øjnene i det lange løb.

Rygning

Rygning påvirker ikke kun dine lunger, men også hele din krop inklusiv dine øjne. Rygning kan påvirke dine øjne både internt (gennem dannelse af frie radikaler i kroppen) såvel som eksternt (ved at få røg i øjnene). Rygning kan føre til grå stær, og du har dobbelt så store chancer for at udvikle aldersrelateret makuladegeneration, hvis du ryger.