Hvor meget søvn har dit barn brug for?

0 Comments

Ingen starter dagen på højre fod, medmindre de har fået nok søvn! Søvn er afgørende; alligevel, ifølge National Sleep Foundation, får næsten 30 procent af børnene ikke den rigtige mængde søvn. Nedenfor har jeg besvaret et par vigtige spørgsmål for bedre at forstå vigtigheden af ​​søvn, så du kan hjælpe dit barn med at fange et par flere Z’er i løbet af natten.

 

Hvor meget søvn har et barn brug for hver nat i forhold til hans eller hendes alder?

Søvnmønstre og adfærd ændrer sig hos børn, fra fødsel til voksen alder. Der er stor variation i mængden af ​​søvn, børn skal få, men denne tabel nedenfor er en god overordnet vejledning til at bruge til anbefalet total søvn pr. dag.

 

Nyfødte, 0-1 år: 16 timer

Småbørn, 1-2 år: 11 til 14 timer

Førskolebørn, 3-5 år: 10 til 13 timer

Skolealderen, 6-13 år: 9 til 11 timer

Teenagere, 14-17 år: 8 til 10 timer

 

Det kan være passende for nogle børn at sove i gennemsnit en til to timer mere eller mindre end den førnævnte anbefaling, baseret på deres genetiske og fysiologiske behov.

 

Hvorfor er tilstrækkelig søvn vigtigt for et barn?

Søvn er især vigtig for børn på grund af den indflydelse, det har på både mental og fysisk udvikling. Søvn er tiden for genopretning og for børns kroppe til at genoplade og bevare den information, de har lært i løbet af dagen. Under dyb ikke-REM-søvn genoprettes kroppens energi, vækst og reparation sker, og vigtige hjerneudviklingshormoner frigives.

Søvnmangel kvæler immunsystemet, påvirker humør og adfærd negativt og kan også hæmme et barns præstationer i skolen. God søvn er en vigtig komponent for en sund livsstil.

 

Hvad er de mest almindelige søvnforstyrrelser hos børn, og hvordan behandles de?

De mest almindelige søvnforstyrrelser hos børn omfatter mareridt, natterædsler, søvnløshed og parasomnier (herunder søvntale og søvngang). Disse lidelser kan nogle gange være genetisk relaterede. De fleste søvnforstyrrelser behandles ved at anbefale god søvnhygiejne (se nedenfor) og en konsekvent sengetidsrutine.

En af de største søvnforstyrrere er tendensen til, at nogle børn går ind på deres forældres værelse midt om natten for at få komfort. Prøv at undgå dette så meget som muligt.

Det er også vigtigt at bemærke, at børn ikke bør snorke. Tal med din børnelæge, hvis dit barn snorker, da dette kan være et tegn på søvnapnø og kan være relateret til et medicinsk problem.

 

Hvad kan forældre gøre for at sikre, at deres børn får en ordentlig nattesøvn?

Konsistens er nøglen. Børn bør gå i seng på et fast tidspunkt hver nat og vågne på omtrent samme tid hver morgen. Dette er ofte sværere om sommeren, men prøv at overholde en tidsplan så meget som muligt!

Soveværelset er et sted at sove. Det betyder at fjerne distraherende elementer (bøger, tv’er, spil, oplyst legetøj og elektroniske enheder) fra rummet.

Du kan også bruge ting som natlamper til børn med justerbar intensitet og farve for at skabe den perfekte atmosfære for dit barn.

Sørg altid for, at børn spiser en velafbalanceret kost og også får masser af motion!