Hvordan tager man springet og flytter til udlandet?

0 Comments

Mange, særligt unge, overvejer at flytte til udlandet, enten under et praktikophold eller for at arbejde. Det kan være et stort spring for nogle, selvom de har lysten, og derfor har jeg skrevet denne artikel. Jeg vil nemlig gerne fjerne de barrierer der kan være for folk, ved at tage til et fremmed land alene uden et netværk til at hjælpe en i gang.

1. Først skal du tage valget om at gøre det

Du læser denne artikel, fordi du ved, at du gerne vil flytte til udlandet. Men du har nogle reservationer, ubegrundet eller ej.

Derfor er det absolut vigtigste skridt, at du først siger til dig selv, at det er det der kommer til at ske. Og at det kun er et spørgsmål om hvor, hvordan og hvornår det kommer til at ske. Når du har taget den beslutning, fokuserer du ikke længere på udfordringerne, men i stedet på løsningerne.

F.eks., hvis du er en genert type, og bange for det bliver svært at skabe venskaber i et nyt land, kan du begynde at overveje, hvad der skal til for at finde ligesindede, som du kan bruge din fritid med. Det kunne være, at du finder ud af hvilke arbejdspladser der er meget sociale, og hvor der er andre på din alder med samme interesser som dig. Eller du kunne starte på et sprogkursus, hvor du må formode at de andre kursister står i den samme situation som dig. Dermed nedbryder du den barriere.

2. Find ud af hvad formålet er, og hvad der skal til for at gøre det til en succes

Som det næste, beslutter du dig for, hvad formålet er med at flytte til udlandet. Vil du gerne lære et andet sprog? Vil du flytte fordi det giver dig nogle karrieremæssige muligheder, som du ikke kan få herhjemme? Eller har du bare brug for at prøve noget helt nyt, og starte et nyt og ukendt kapitel i dit liv?

Når du ved, hvorfor du vil flytte, kan du begynde at undersøge hvordan det bliver en succes. Måske er det noget der kan måles, såsom en færdiggjort uddannelse eller at opnå et bestemt sprogligt niveau, eller også er det noget der er svært at måle. Det kunne være, at du bare forsøger at finde dig selv inden du skal videre med en uddannelse eller ud på arbejdsmarkedet. I dette tilfælde, kan du f.eks. aftale med dig selv, at du giver det ét år, og så må du derefter vurdere om du er klar til at komme videre med dit liv i Danmark. Her ville succesen altså være, at du bliver i ét år og, og får de oplevelser med det giver. Det vigtigste er, at du har noget at gå efter.

3. Vælg, hvor du gerne vil hen

Som det sidste, skal du vælge, hvor du gerne vil flytte hen. Du har måske allerede et land eller en by i tankerne, men hvis du er på bar bund, kan du læse om forskellige europæiske storbyer på Hvorskalmanbo.dk. Der er der artikler om hvad man skal se, men også om hvor man skal bo, uanset om man er turist, eller om man har tænkt sig at bosætte sig i en længere periode.

Held og lykke med din rejse! Og husk, at du formentlig ikke kommer til at fortryde at du prøvede. Men du vil helt sikkert fortryde det, hvis du ikke gjorde det.