Kom i form efter studentergildet

0 Comments

Når man som ungdomsstuderende er ved at være færdig med den enten 2 eller 3-årige lange uddannelse, er der ikke noget bedre end at fejre det med et brag af en fest. Og det gør man da også, da man som stolt tradition får lov til at forlade ungdomsuddannelsen med en vild studenterfest. Det er en glædens tid, og for langt de fleste af os er det en oplevelse, man sent vil glemme.

Dog er der også ulemper ved den store afsluttende fest. En af dem er den store mængde af kalorier, man indtager i løbet af arrangementet. Og som konsekvens for, at man indtager lidt for mange af disse, må man altså efterfølgende tage tyren ved hornene og dyrke noget motion.

Læs med videre, hvor vi kommer med gode råd til, hvordan du kommer godt igennem en kaloriebombe af en studenterfest.

Vælg kaloriefattig alkohol

En af de bedste råd, når det kommer til en sundere studenterkørsel, er, at man skal vælge alkoholtyper med et lavere indhold af kalorier. Herunder er stærk spiritus måske det allerbedste valg, da de indeholder høje alkoholprocenter, men færre mængder af kalorier. Og så risikerer du ikke, at du bliver en kedelig deltager under studenterfesten, da den høje promille sagtens kan opretholdes i samme omgang.

Blandt de mange varianter af stærk spiritus bør du også vælge en variant, der er forholdsvis ren. For Selvom alkoholprocenten er høj, kan nogle spiritustyper stadigvæk indeholde store mængder af for eksempel sukker. Vælg derfor alkoholtyper såsom gin, vodka eller rom. Her får du en koncentreret alkoholisk drik, der nok skal få promillen op på et ønsket niveau, men som samtidig sørger for, at man ikke indtager en masse kalorier i samme omgang.

Husk motion – også under studentergilderne

En anden ide til, hvordan man sikrer et sundere studentergilde, er ved at huske motion under diverse festivitas. Brug pauserne mellem alle studentergilderne til at løbe en tur eller tage en tur i motionscenteret, eller deltag aktivt i de fysisk aktive lege, man kan arrangere i forbindelse med selve studentergildet.

I forbindelse med studenterkørsel er det nok ikke så nemt, men i den situation får man alligevel rigeligt med motion, da man hele tiden er aktiv og i bevægelse. Men når man derimod er til de mange studentergilder kan man jo benytte lejligheden til at svinge hofterne på dansegulvet eller deltage i en af de druklege, hvor man skal løbe fra ølflaske til ølflaske eller lignende.