Kom i god form hjemme i stuen

0 Comments

Du behøver ikke et fitnessmedlemskab for at komme i god form. Mange tror at vi behøver tunge vægte og kompliceret udstyr for at kunne opnå drømmen om en sund krop, men det er faktisk fuldkommen unødvendigt. Den sunde livsstil og gode træning kan ske direkte hjemme på dit eget stuegulv, og du behøver intet mere end din egen krop, god dedikation og måske lidt fed musik for at komme i mål.

Der findes nemlig mange fantastiske effektive træningsøvelser, som du kan lave derhjemme. Du behøver hverken vægte, smart udstyr eller særlige evner for at komme i form. Læs med her og få inspiration til gode træningsøvelser til hjemmet.

Brug din egen krop som vægt

Træning behøver slet ikke være så kompliceret. Nogle af de bedste træningsøvelser er dem, som man laver med sin egen kropsvægt. Vores egen krop er det bedste træningsredskab vi har, og lige så snart du lærer at bruge den, så bliver hjemmetræningen en sand fornøjelse.

Træningsøvelser med kroppen kaldes også calisthenics, som er øvelser, hvor man kun bruger sin egen kropsvægt på forskellig vis til at øve styrke, fleksibilitet og udholdenhed.

Det kan for eksempel være ved at lave armbøjninger, mavebøjninger eller squats. Man kan øge intensiteten af sin træning ved at lave flere sets af øvelserne ad gange, ændre på tempoet eller tage færre pauser mellem sine sets.

De bedste øvelser er de simple

Træningsøvelser hjemme på stuegulvet behøver ikke blive komplicerede for at være virksomme. Faktisk er det de mest simple øvelser, som er de mest ideelle for vores krop.

Tag træningsøvelser som for eksempel planken. I planken aktiverer du din coremuskulatur og holder hele kroppen aktiveret i øvelsen. Du kan variere sværhedsgraden ved at løfte dine ben, arme eller dreje fra side til side, hvilket gør denne simple træningsøvelse mere intens.

Træningsøvelser som squats eller lunges er også fantastiske til at aktivere flere muskler på en gang. Du behøver ingen vægte for at gøre squats ekstra intense. Bare sørg for at komme godt ned til gulvet, hold stillingen og tag dig god tid med at komme op igen – så skal du nok mærke musklerne blive udfordret.

Til de ekstra hårde træningsøvelser

Din egen krop er mere end rigeligt til at udfordre din træning, når blot du har styr på de gode træningsøvelser. Hvis træningsøvelserne derhjemme skal gøre ekstra intense så udnyt, hvad end du har af møbler i stuen. Du kan bruge dine møbler til at elevere arme, ben eller hele kroppen, for at udfordre tyngdekraften, når du laver dine træningsøvelser.

Tyngdekraften kan nemlig blive din bedste ven i forhold til at intensivere dine træningsøvelser. For eksempel kan du hæve dine ben på en stol eller sofa, når du laver armbøjninger. Du kan lave en håndstand op ad væggen eller sidde mod væggen i flere minutter i en udfordrende squatposition.

Du behøver altså ikke andet træningsudstyr end dine egne gamle møbler, for at give dine træningsøvelser et ekstra boost, når du synes de normale armbøjninger er blevet lidt for lette.