Kombiner din træning med fysioterapi

0 Comments

Mange sportsudøvere har et ønske om at presse dem selv så langt som muligt, men dette kan uden den nødvendige viden give alvorlige skader, der hæmmer den efterfølgende træning. Derfor vælger flere og flere atleter at bruge fysioterapeuter, der kan hjælpe dem med at opnå de mål de sætter sig.

 

Hvordan kan en fysioterapeut hjælpe?

Når du presser din krop til det yderste, er det vigtigt, at du ved, hvor dens grænser går. På den måde ved du, hvornår du presser kroppen på en positiv kontra en negativ måde. At vide med sikkerhed, hvor denne grænse går, kan være rigtig svært – selv for sportsudøvere, der har trænet igennem mange år.

Når du vælger at kombinere din sport med en sportsfysioterapeut, så er du sikker på, at du giver din krop de bedste forudsætninger for at opnå de mål, du sætter. Når du har fokus på det rigtig tempo og kroppens signaler, har du desuden mulighed for at presse dig selv endnu mere, end du måske først troede muligt, og endda helt uden at få skader.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige fysioterapeut?

Når du skal vælge din fysioterapeut, som du skal samarbejde med i forhold til din sport, så er det vigtigt, at du først og fremmest vælger en, du har en god kemi med. Alt efter dit sportsniveau vil du kun komme til at have mange møder med din sportsfysioterapeut, og det er derfor vigtigt, at det er rart og behageligt at være i vedkommendes selskab.

 

Derudover kan det være en rigtig god idé, hvis du overvejer, om din fysioterapeut skal have erfaring med sportsfysioterapi. Mange fysioterapeuter arbejder ikke specifikt med sportsudøvere, men kan derimod være supergode, hvis du desværre allerede har fået en skade. Hav derfor altid in mente, om din nye sportsmakker ikke skal have erfaring inden for netop sportsfysioterapi, så du kan få den bedst mulige hjælp til at opnå de bedste resultater.

Hvis du vil vide, hvilke fysioterapeuter der har erfaring inden for området, kan du enten undersøge nærmere på den enkelte fysioterapeuts hjemmeside. Du kan også søge direkte på en sportsfysioterapeut og se, om der er nogle, der har klinik i nærheden af dig eller der, hvor du træner din sport.

 

Hor længe skal man samarbejde med en sportsfysioterapeut?

Der er ikke en tidsramme på, hvor længe det kan være nødvendigt for dig at samarbejde med en sportsfysioterapeut. Nogle har blot brug for ganske for gange før de oplever en større indsigt i deres egen krop. Andre sportsudøvere, særlig elite sportsudøvere, har altid en sportsfysioterapeut tilknyttet, så man undgår skaden samt lytter til kroppens signaler.

 

Uanset om du ønsker et kort forløb eller et længere/vedvarende forløb, så kan en sportsfysioterapeut være gavnligt for dig og dine drømme om at opnå dine mål