Kreative aktiviteter lindrer stress og vinterdepressioner

0 Comments

Mange danskere lider af stress og vinterdepressioner og det kan være en hård kamp at kæmpe, især om vinteren hvor vi se solen meget mindre sammenlignet med forår og sommer. Derfor er det rigtig vigtigt at gå ud og se solen ved enhver lejlighed.

Der kan være flere dage hvor solen gemmer sit smukke ansigt og det har stor betydning for vores energi og glæde og ikke mindst vores D Vitamin niveau.

 

Vi kan dog aktivere vores glædeshormoner som serotonin og dopamin ved at udsætte os selv for nogle aktiviteter.

Nogle af os vinterbader som giver mere overskud og aktiverer glædeshormonerne og andre af os vælger at side i varmen med varm kop kaffe og strikketøj.

Der er ikke bevis for at det ene er bedre end det andet. Men vi kan med sikkerhed konstatere at kreative aktiviteter er meget bedre end være inaktiv. Der findes en masse gode indendørs vinteraktiviteter både for den enkelte og for familier.

 

Hvilke aktiviteter kan man lave om vinteren?

Man kan tage i skøjtehallen og hygge hele familien. Det er altid en vinder at tage i skøjtehallen med børnene. Der er noget barnligt og hyggeligt over skøjtehaller.

Man kan evt. kombinere turen med spisning på restaurant efterfølgende.

 

Strikkeklubber.

Der findes en masse lokale strikkeklubber som er rigtig hyggeligt for de kreative sjæle. Der bliver delt erfaring og en masse hyggesnak mens man strikker og hækler på sine projekter.

Det er meget individuelt hvor tit de mødes til strikkeklubber men som regel 1 gang om ugen eller 14 dage.

Det er både socialt, sjovt og lindrer stress at strikke. Køb garn hos din lokale garn forhandler.

 

Vinterbadning.

I har sikkert hørt om fordele ved at vinterbade. Det er både godt for krop og sjæl. Føler man sig lidt vinterdeprimeret kan man tage en dukkert i det kolde vand. Det virker omgående og giver mange gode følelser. Man føler både stolt og glad når det er overstået.

PS! Det er afhængighedsdannende..

 

Skovtur.

Tag på skovtur med børne lige inden det bliver forår. Man kan se hvordan alle blade bliver slugt at jorden og en hvordan jorden forbereder sig til foråret med nyt liv og glæde.

Det giver både glæde og håb at se skoven helt død og stadig vide at det bliver livligt og grønt meget snart.