Popcorn, et sundere alternativ

0 Comments

Selv om du træner og lever et sundt liv med den rigtige kost osv. så skal der af og til være plads til sjov og hygge.

Man kan dog godt vælge sine snacks med omhu, om det er til børnefødselsdagen, en voksen fødselsdag, en hyggelig aften med vennerne eller noget helt andet, så skal der altså lidt snacks til.

Står valget mellem chips eller popcorn, så er popcorn helt klart det sundeste valg, hvis altså du laver dem rigtigt.

Hvorfor er popcorn sundere?

Hvis du popper dine popcorn i en popcornmaskine eller en gryde, frem for f.eks. i de færdigkøbte poser til mikroovnen, så kan du bedre selv styre mængden af fedt og salt.

Det kan reducere kalorierne en smule, men det er ikke kun derfor at popcorn i en popcornmaskine er sundere en f.eks. chips.

Der er nemlig også en del flere fibre, antioxidanter og vitaminer i de poppede majs kerner.

 

Samtidig er vægtfylden på popcorn meget højere end ved chips, og de mætter mere pga. mængden af gode næringsstoffer, så sandsynligheden for at du spiser lidt mindre, end du f.eks. ville spise af chips, er rimelig god.

Sundere for miljøet

En anden fordel ved selv at lave dine popcorn på en popcornmaskine eller i en gryde, er at du kan vælge hvilken type fedtstof du bruger.

Det gør som sådan ikke popcornene sundere for dig her og nu, men det gør det en del sundere for miljøet.

I mange af de færdigkøbte poser til mikroovnen er nemlig palmeolie i, og som bekendt så er det et produkt der er med til at rydde store mængder regnskov hvert år.

 

Sæt et personligt præg på dine popcorn

Endnu en fordel ved at lave de sundere popcorn er at du kan få dem til at smage af stort set lige det du vil.

Brug f.eks. forskellige typer af krydderier og smagsstoffer så dine popcorn bliver super lækre. Det kan f.eks. være ostepulver, chiliflager osv.

Popcornmaskiner i mange størrelser

Popcorn kan sagtens laves i en gryde, men du kan også få en popcornmaskine der virker med varmluft, og dermed kan du lave endnu mere kalorielette popcorn.

Elsker du bare popcorn kan du med fordel købe en lille popcornmaskine til dit køkken, og skal der være fest så kan det være en fordel at leje en popcornmaskine så du er sikker på der er nok til alle dine gæster.

Du kan se priser og meget mere vedr. leje af popcornmaskine lige her.