Rene og sunde tænder er vigtigt for din sundhed

0 Comments

Det kommer helt sikkert ikke bag på dig, at det er vigtigt at gå til tandlægen. Dog vælger mange alligevel at kvitte tandlægebesøgene, fordi de lider af tandlægeskræk. Det kan dog have alvorlige konsekvenser, hvis ikke du sørger for at gå til tandlægen, hvilket du kan læse meget mere om i nedenstående. I dette indlæg finder du tre gode grunde til, at du skal besøge din tandlæge regelmæssigt.

3 grunde til at du skal gå til tandlægen regelmæssigt

Læs med, og bliv klogere på din tandhygiejne, og hvorfor det er vigtigt, at den er god.

1. Få den rette behandling, så du kan undgå smerter

Den vigtigste grund til, at du bør gå regelmæssigt til tandlæge, er at de kan tilbyde dig den rette behandling, så du kan undgå smerter. Din tandlæge er den eneste, der kan se, om dine tænder har skader, der skal fikses, og er også den eneste, der kan ordne skaderne på bedst mulig vis. Selvom du ikke mærker smerter eller irritationer i din mund, er det alligevel en god idé at tage til tandlægen regelmæssigt. Med et almindeligt tandeftersyn bliver det nemlig muligt at forebygge eventuelle skader. Risikoen for huller eller andre ting bliver altså minimeret markant, hvis blot du besøger din tandlæge regelmæssigt.

2. Opdag skader i god tid

I forlængelse af ovenstående følger dette. Ved at besøge din tandlæge jævnligt, forstørres chancen for at opdage skader i god tid markant. Opdages en skade i god tid, undgår du at få store smerter, og samtidig kan behandlingen igangsættes i god tid. Opdager du dine tandskader i god tid, vil det sandsynligvis kunne mærkes på tandlægeregningen, som ikke vil være nær så stor, hvis du besøger din tandlæge regelmæssigt og sørger for at få tjekket dine tænder. Er du på udkig efter en ny tandlæge, står tandklinikken Østerbro klar til at hjælpe dig. Hos tandlæge Østerbro kan du bestille tid online med det samme.

3. Undgå at sygdom spreder sig til resten af kroppen

Har du en sygdom i dine tænder, er det vigtigt, at du får det ordnet med det samme. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser for dig, hvis du går med det for længe. Faktisk kan sygdommen sprede sig til resten af din krop, hvis ikke du får den rette behandling. Har du eksempelvis betændelse i dit tandkød eller i en tandnerve, kan betændelsen sprede sig til dine lunger, hjerne eller hjerte via blodet, hvilket kan være farligt. Der er altså en sammenhæng mellem dit generelle helbred og sygdomme i dine tænder, hvilket blot er endnu en god grund til, at du jævnligt bør besøge din tandlæge.