Sådan får du mere motion i hverdagen

0 Comments

De fleste danskere motionerer for lidt – og måske du er en af dem? Heldigvis kan man med små, nemme tiltag hurtigt skabe mere motion i sin hverdag.

Du skal bare blive ved med at gå

Det anbefales, at vi går 10.000 skridt hver dag – gør du det? Det er både sundt for krop og sind at komme ud og gå i den friske luft, og derfor er det ikke helt nogen dårlig ide at have et mål om 10.000 skridt om dagen.

En ide er, at du udfordrer nogle af dine venner. Ved at lave et væddemål eller en konkurrence gør I gåturene og motionen til en leg eller et spil, og det gør, at det måske er lidt nemmere at komme afsted på den ekstra gåtur. Brug en skridttæller til at holde styr på hvor mange skridt, I får gået. På liftmore.dk/skridttaeller/ kan du se en anmeldelse af de en række forskellige skridttællere og finde den, der skal med på din motionsrejse.

Din krop er et perfekt transportmiddel

Din krop kan bevæge sig og den kan nemt fragte dig fra A til B. Hvis du er slem til at tage bilen eller benytte dig af den offentlige transport, så vend dig selv til at cykle eller gå. På den måde får du sneget motion ind i din hverdag uden at du behøver at finde særlig meget ekstra tid til det.

Hvis der er for langt til, at du kan cykle eller gå, kan du måske stå af bussen et stop eller to, før du plejer. Dermed kan du stadig få en lille gåtur ud af det. Du kan også beslutte dig for, at du skal bruge trapperne fremover i stedet for at benytte dig af rulletrapper eller elevator.

Tag pauser og ryst kroppen

Har du et stillesiddende job, så væn dig selv til at få strækket benene i løbet af dagen. Du kan strække ud, lave et par sprællemand eller løbe en tur rundt om bygningen. Det vigtigste er at få gang i kroppen. Gennem pauser og bevægelse, får du også nemmere ved at koncentrere dig om jobbet.

Generelt handler det om at finde de små huller til motion i løbet af dagen. Det kan også være om aftenen, når du ser fjernsyn, at du i alle reklamepauserne skal bevæge dig. Eller at du hver dag, når du kommer hjem, sætter yndlingssangen på og danser løs i tre minutter. Find ud af, hvad der er nemt for dig. Det vigtigste er, at du får dig bevæget.