Sådan forbereder du dig til en længere vandretur

0 Comments

Planlægger du en længere vandretur, kan det være nødvendigt at træne op til det. For at få den bedst mulige længere vandretur, kræver det en nogenlunde god grundform. Derfor er det vigtigt at træne op inden vandreturen, især hvis du ikke er vant til at gå længere ture. Det er vigtigt at have en nogenlunde form, for at der er plads til at nyde den smukke naturen omkring dig, og at du ikke kommer til at overbelaste dig selv.

Træning til vandreturen kan være at gå ture, cykle eller styrketræning. Udover at styrke dig fysisk, er det lige så vigtigt at vænne din krop til rygsæk og vandrestøvler. Det er en god ide at starte med at fylde lidt vægt i rygsækken og gå kortere ture. Herefter kan du stille og rolig tilføje mere vægt i rygsækken, så din krop vænner sig til vægten på ryggen. Det er også vigtigt at gå dine vandrestøvler til, så du undgår vabler og ømme fødder.

 

Vælg de rette vandrestøver herre til din vandretur

 

Når du skal på en vandretur er det vigtigt at vælge de rette vandrestøvler herre. Der er ikke en stor forskel på hvilke vandrestøvler herre og damer skal vælge. Fælles er at man gerne vil undgå ømme fødder, da det kan ødelægge hele turen, og gøre hvert skridt ubehageligt. Grundreglen når du skal vælge vandrestøvler er at glemme din almindelige skostørrelse, da det ikke er unormalt at gå en størrelse op i vandrestøvler.

 

Før du køber vandrestøvler herre, skal du overveje hvilket terræn du skal vandre i. Hvis du skal på en korte tur i et varmere klima med jævnt underlag, er en low-cut vandrestøvle god. Den går ikke op og støtter om anklen, men er letvægtig. Skal du derimod på en vandretur i ujævnt med mere end 5 kg oppakning i rygsækken, anbefaler vi at du vælger en high-cut vandrestøvle. Støvlen går op og beskytter anklen, og giver ekstra god støtte.

 

Det kan være en fordel at købe et par vandtætte vandrestøvler, hvis der er risiko for regn eller terrænet er fugtigt. Mange vandtætte vandrestøvler er med Gore-Tex-membran, der giver en vandtæt og åndbar støvle. Ulempen ved vandrestøvler med membran er, at det kan holde varme tilbage i skoene.