Sådan kan du forsøge at lindre rygsmerter

0 Comments

Dette indhold er sponsoreret.

Er du én af de mange danskerne, der dagligt oplever smerter i ryggen? Der er nemlig op mod 800.000 danskere, der på den ene eller anden måde døjer med rygsmerter og -gener, og derfor er det også en meget væsentlig situation at tale om. Det kan være alt fra sportsskader til dagligdagens livsførelse, der kan få ryggen til at værke – og det er bestemt ikke en smerte, som man skal se igennem fingrene med.

Rygsmerter er almindelige, og derfor skal man heller ikke blive bange, hvis man i en periode oplever smerter i for eksempel lænd eller nedre ryg. Men man bør naturligvis altid lytte til sin krop og sørge for, at man giver den det, den har brug for. Træning, restitution – og hvis smerterne er meget indgribende, håndkøbsmedicin.

I denne artikel kan du læse nogle gode råd til, hvordan du bedst kan forsøge at lindre smerten i din ryg – naturligvis alt afhængigt af, hvordan du oplever den. Husk også, at man altid skal gå til egen læge, hvis generne er meget store, og smerterne er kraftige. Så kan det være, at der skal rygsmerter behandling til.

Håndkøbsmedicin

Håndkøbsmedicin vil være en go-to-løsning for rigtig mange, da den smertestillende medicin, man kan købe i supermarkeder eller på apoteket, vil kunne afhjælpe en del af de smerter, du oplever i rygområdet. De almindelige, smertestillende håndkøbspiller er Pamol, Panodil og Pinex, og de vil kunne gå ind og lindre en del af smerten.

Du skal naturligvis altid være opmærksom på bivirkninger, og hvornår du bør og ikke bør tage håndkøbsmedicinen. Det står altid på pakken, du køber.

Træning

Den stillesiddende hverdag, som rigtig mange danskere fører på grund af deres kontorarbejde, er lig med rigtig mange rygproblemer og -smerter. Det kan nemlig føre til forskellige komplikationer og gener, hvis ikke man får rørt sin krop nok til daglig. Derfor kan det at træne og at være aktiv i hverdagen også ske at afhjælpe de rygsmerter, du oplever.

Eksempelvis kan yoga eller en rask gå- eller løbetur gøre underværker for en øm lænd, der har siddet ned hele dagen og trænger til at blive bevæget.

Restitution

Oplever du imidlertid rygsmerter, fordi du har trænet for hårdt, eller fordi du har lavet en forkert bevægelse med din ryg, kan restitution også være en effektiv lindring. For megen aktivitet kan nemlig sagtens komme til at overbelaste din krop og din ryg, og derefter er det vigtigt, at du tager den med ro for at lade ryggen komme sig helt igen. Det kan være flere dage, hvor restitution er nødvendigt – men tager smerterne til i stedet for at aftage, bør du kontakte din egen læge.