Sunde fritidsaktiviteter for børn

0 Comments

Efter sommerferien er der i mange familier en heftig aktivitet for at hjælpe børnene med at finde en eller flere fritidsaktiviteter.

Men hvad er godt at overveje inden den endelige beslutning? Her får du nogle gode råd, til hvordan du hjælper børnene med at finde den rigtige fritidsinteresse.

Vigtigheden af fritidsaktiviteter

For det førte, så er det værd at overveje om det egentligt er nødvendig at lægge flere aktiviteter ind i børnenes dagsplan efter skole? Men meget taler for at det er en særdeles god ide at investerer noget tid og engagement i at sikre at ens børn får nogle gode fritidsaktiviteter.

Det beror på at børnene lærer rigtig meget, og udvikler sig i alle retninger, fordi det er et meget stimulerende miljø for dem.

Fritidsaktiviteter betyder at kroppen på mange måder er med, hvad enten det er spejder, børneyoga, håndbold eller guitar. Børnene bliver stærkere og får et bedre helbred både fysisk og mentalt, og er sammen med andre børn og voksne som er engageret i opgaven. Det engagement som børnene møder i det miljø, lærer de meget af, for det er i sig selv stærk motiverende. De lærer også meget af at afprøve sig selv i forhold til en gruppe af andre børn, en lærer eller træner. På den måde opnår de et større kendskab til egne grænser, for at sige fra, men også lade sig rive med af den smittende stemning når holdet vinder.

Sundhedseffekter af fritidsinteresser

Fysisk og mentalt er der rigtig meget at vinde. På en måde kan man sige, at det virkelig gavner dem på den lange bane, at de aktivtit får arbejdet med deres fysik i en tidlig alder. Det er noget kroppen husker, og det er en støtte for at barnet kan gå igennem hele livet, med et sundt helbred.

Hjerne og nerver bliver påvirket og udfordret fra alle retninger gennem de mange aktiviteter, hvilket betyder at barnet neurologisk bliver godt udfordret. Du kan sikkert også vente dig at det er et træt barn der vender hjem igen efter at have været til træning eller på musikskolen, men det er der også en god grund til. Der er nemlig også meget mental stimulering, ting der skal huskes og kræver noget af hukommelsen og kroppens sanser og det er også sundt.

På verdensplan følges der med i hvordan sundhedstilstanden er blandt børn. Mange af verdens børn er pga. deres opvækst udsat for høj BMI og overvægt. Heldigvis ses det af tallene for danske børn ikke er helt så slemme ud, som i andre lande.

Få vejledning til dit barn fritidsinteresser

For at finde frem til hvilken fritidsinteresse, der er den rigtige for dit barn og dets behov kan du tage fat i en professionel som har ekspertise i børns behov. Med en børnekonsulent København kan du blive vejledt, så du træffer de rigtige valg for dit barn og så det udvikler sig mest muligt.