Undgå lugtende håndklæder vha. anti-bakteriel teknologi

0 Comments

Alle der dyrker sport kender det. Håndklæder der hurtigt begynder at lugte og bliver klamme, efter at have været brugt til at tørre sved af under træning eller sport. Det medfører ofte at man hele tiden er nødt til at skifte sit håndklæde, samt vaske det brugte, rigtig ofte. For nogle efter hver træning. Det er både tidskrævende, besværligt og bruger meget vand og energi ved maskinvasken. Der er dog sket en revolution indenfor netop håndklæder, hvor nye produkter kommer på markedet der netop løser problematikken med håndklæder der lugter. Den danske design-virksomhed Nordifakt har udviklet en række håndklæder der blandt andet har anti-bakterielle egenskaber vævet ind i stoffet. Det er en stor fordel uanset hvilken sport eller træning man dyrker i fritiden.

 

Din håndklæder er fyldt med bakterier

Du tænker muligvis ikke over det normalt, men dine håndklæder er fyldt med bakterier. Håndklædet er med dets tekstur, temperatur, fugt og buffet af døde hudceller netop et ideelt sted for bakterier. Disse bakterier skaber den lugt som brugte håndklæder får efter noget tid. Det er derfor man normalvis anbefaler, at håndklæder vaskes efter det er brugt tre gange, såfremt det skal kunne betragtes som nogenlunde rent, og ligeledes at det bør vaskes hver gang det er blevet lånt ud til andre. For mange er det ikke praktisk i hverdagen at vaske sine håndklæder så ofte, hvorfor de hurtigt begynder at lugte og blive uhygiejniske, selv hvis det ikke ses med det blotte øje.

 

Håndklæder behandlet med sølv salt dræber bakterierne

Nordifakts økologiske håndklæder er alle behandlet med naturlige sølv salte. Sølv salt har en anti-bakteriel effekt der betyder, at det dræber bakterier. Det får håndklæderne til at holde sig friske, lugtfri og naturligvis bakteriefri. En bonus ved denne egenskab er, at disse håndklæder derved ikke skal vaskes så ofte. En gang om måneden kan sagtens lade sig gøre, hvilket er helt uhørt med traditionelle håndklæder.

Rent teknisk er sølv naturligt tiltrukket til bakterierne og angriber bakteriernes DNA, samt stopper reproduktionen af nye bakterier. Dette medfører at bakterierne dør og at håndklædet derved holdes bakteriefrit. Laboratorieundersøgelse har vist, at den sølv salt som håndklæderne er behandlet med, eliminerer hele 99,9% af alle bakterier. Selve teknologien er som sådan ikke ny, men det er nyt at den bliver brugt i produkter såsom håndklæder.

Udover at blive fri fra lugtgener, sparer man altså både tid, penge og energi fra de mange vaske man slipper for, hvilket ligeledes gavner miljøet. Produkterne fra Nordifakt produceres desuden miljøvenligt og bæredygtigt og kan genbruges 100% den dag de er slidt op. Dette har dog længere udsigter end ved de traditionelle håndklæder, da de holder meget længere grundet det mindskede behov for vask.

Nordifakt estimerer ifølge deres egen hjemmeside, at en familie kan spare op mod 1.800 liter vand om året og omkring 2.000 kg CO2. Men selv hvis miljø og bæredygtighed ikke er dit fokus, så bare det at slippe for lugtende håndklæder efter træning, gør det for mange til en no-brainer at udskifte de gammeldags håndklæder med mere moderne håndklæder såsom håndklæderne fra Nordifakt.