4 GRUNDE TIL AT VÆLGE OSTEOPATI SOM BEHANDLINGSFORM

0 Comments

1. BEHANDLER ALLE KROPPENS SYSTEMER
Osteopati adskiller sig fra andre manuelle behandlingsformer ved at have fokus på kroppen som helhed og se sammenhængen mellem kroppens systemer:
• Muskel-skelet-systemet
• Organsystemet
• Nervesystemet
• Kraniosakralsystemet
Med udgangspunkt i sin specialviden er en osteopatisk behandler specialist i at analysere sig frem til komplekse sammenhænge og årsager til smerte. Når mulige årsager er fundet, anvendes en række manuelle behandlingsteknikker, som fx at mobilisere og manipulere led, stimulere kar og nerver og lave udstræk af væv.


2. OSTEOPATI ER BASERET PÅ MEDICINSK VIDENSKAB
Osteopati er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, fysiologi, neurologi og biomekanik. I Danmark kan osteopati læses som en 4-årig overbygning på fysioterapeutuddannelsen, hvor den studerende tilegner sig en dybdegående teoretisk viden om kroppens anatomi. En osteopat har en bred viden om kroppen, herunder også sygdomslære, hvilket betyder at en osteopat er bevidst omkring tilstande der kan behandles og hvilke tilstande der skal tilses af en læge. Derfor kan du trygt konsultere en osteopat.

3. EGNER SIG TIL MENNESKER I ALLE ALDRE
Osteopati er en skånsom behandlingsform, som kan afhjælpe mange forskellige sundhedsproblematikker hos folk i alle aldre – fra spædbarn til seniorer. Ved hjælp af en lang række manuelle teknikker, kan osteopati anvendes til at behandle både akutte og kroniske skader hos elitesportsudøveren, rygproblemer, migræne, diskusprolaps, kredsløbsproblemer, fordøjelsesproblemer, graviditets- og efterfødselsgener og meget mere.

4. FINDER OG BEHANDLER ÅRSAGEN TIL SMERTER
Årsagen til smerte kan ofte ligge et helt andet sted end der, hvor smerten opleves. Derfor sætter en osteopat sig grundigt ind i patientens sygdoms- eller skadeshistorie for at finde og behandle årsagen til smerter og symptomer. Der er desuden fokus på patientens generelle sundhed og livsstil, da årsagen til smerter også kan ligge i nogle uhensigtsmæssige vaner eller arbejdsstillinger.
Hvis du døjer med tilbagevendende smerter til trods for adskillige behandlingsforsøg, så kan forklaringen måske findes i, at man har haft fokus på symptomet frem for årsagen.

Vil du vide mere eller prøve osteopati som behandlingsform, så besøg Osteopaterne Skanderborg & Horsens på vores hjemmeside www.osteopaterne.nu