Sådan motivere du dig selv!

0 Comments

Jeg tror godt du kender det selv, du skal ned og træne men du magter ikke, det er som om sofaen kalder på dig henne fra hjørnet ”Sofie, du skal komme jeg savner dig… lidt lidt hos mig og se Netflix, det regner du skal ikke ud og løbe” Den skide Sofa! Den fanger mig 50% af tiden! Og specielt her under Corna en er den svær at slippe uden om. Træningscentrene er lukket, der er ikke fodbold men nede i klubben – men man er jo nød til at holde sig i gang, man er nød til at motivere sig selv.

Almandak.dk har derfor lavet en guide der indeholder 27 metoder til at motivere dig selv.

I denne guide kommer de ind på hvad man kan gøre for at motivere sig selv, det er en blanding af tips man kan gøre personligt men også hvordan man kan skabe en indretning omkring en som kan boost ens motivation til f.eks. at komme i gang med at løbe.

En af de gode måder at motivere sig selv på og som også virker for mig er at dele det op i mindre portioner. Skal du til at træne til et maraton så kan det ofte virker svært at overskue, men hvis man deler det op i mindre mål så vil man hurtigt kunne overskue det, samt vil man også kunne nå ens delmål hurtigere. Det giver et naturligt boost i ens motivation.

Lad mig kommer med et eksempel, på hvordan du kan dele det op med at løbe så du ikke mister motivationen.

Inddel mål og opnå stører motivation.

Først skal du dele det op i intervaller sådan du ikke tager de første 42 er målet og så skal du definere hvad du løber for og hvad præmien skal være.

Du deler det op i intervaller 5-10-15-20-25-30-35-42 kilometer dvs. at hver gang du når er del mål må du noget nyt. Om det er en ny håndtaske eller en god middag med vin er ikke til at give det kommer an på hvad det motivere dig og hjælper dig med at presse dig selv.

Når du så f.eks. har klaret delmål 1 så er det vigtigt du anerkender og roser dig selv også mentalt og ikke kun ved store bøffer. Du kan også niveau inddele det, dvs. ved 5 kilometer får du et par nye bukser, ved 10 kilometer får du en ny trøje og et par bukser osv. osv.

Det er også vigtigt visuelt at vide hvad du har gjort f.eks. ved at have en plan på køleskabet hvor du kan stege ud når du har klaret målet. Derudover er det også en fordel at dele det på de sociale medier da de ofte kan boost din motivation til at kommer i gang og videre til næste mål. Dog skal du også kunne klare lidt modgang fordi der sidder altid den der ”haha kun 5 kilometer det er jo intet, nej nej dengang jeg klarede Iron man så…” typen man ikke magter.

For at opsummere så del målene op, ros dig selv og giv dig selv en lille gave når du klarer det.