Årsager til at min ryg gør ondt

0 Comments

I dag er det mere og mere almindeligt, at folk oplever smerter i halshvirvelsøjlen, hovedet eller ryggen. Men hvad forårsager disse problemer? Er det resultatet af en stillesiddende livsstil, dårlig søvnkvalitet eller overdreven stress?

Ved disse smerter støder vi oftest på en funktionel lidelse. Dette skyldes ofte, at man kigger i én retning i lang tid, laver en aktivitet dårligt eller er overanstrengt. Resultatet er begrænset mobilitet af den cervikale rygsøjle, og der opstår smertefulde tilstande.

Vi skelner mellem smerter i den øvre del af nakken, hvor de er forbundet med smerter i hovedet eller med symptomer som svimmelhed, kvalme, opkastning eller kraftig hovedpine, og smerter i den nederste del af nakken, som oftere medfører en følelse af stivhed, tryk i nakken eller skydende smerter. mod de øvre lemmer. Nogle patienter vågner endda om natten med snurren eller følelsesløshed i fingrene.

 

Hvad forårsager smerten?
De fleste af problemerne forbundet med en smertefuld cervikal rygsøjle er de facto folks egen skyld. Som et resultat af karakteren af ​​deres stillesiddende arbejde, hvor de bruger det meste af deres tid på at se på computeren, har de en tendens til at læne hovedet fremad, hvilket udsætter det for en helt unaturlig stilling. Især hvis de ikke har en mus og et tastatur forbundet til den bærbare computer og ikke placerer den bærbare i tilstrækkelig højde.

De andre mest almindelige årsager til smerter i halshvirvelsøjlen omfatter også forkert kropsposition under søvn. Alle dem, der sover på maven, er mest udsatte i denne henseende. Folk, der sover sådan, har en tendens til at have hovedet vendt til den ene eller den anden side, og så snart de falder i søvn, falder muskelspændingen, som følge af, at hovedet bøjes bagud. En sådan stilling kan forårsage ikke kun betydelig smerte i nakkeområdet, men også i selve hovedet om morgenen efter at være vågnet.

De mest almindelige årsager til problemer med cervikal rygsøjle omfatter:

  • forkert holdning/ujævn belastning af rygsøjlen
  • mangel på vitaminer og mineraler
  • manglende bevægelse og sportsaktiviteter/langtidssiddende
  • konstant stress og følelsesmæssig spænding
  • træk eller betændelse

 

Hvordan løser man denne smerte?
Sandheden er, at der ikke er nogen magisk pille. Hvis du virkelig ønsker at slippe af med smerter i halshvirvelsøjlen, vil det være nødvendigt med en kombination af forskellige aktiviteter.

 

Bevægelse og udstrækning
En af de vigtigste og mest effektive aktiviteter er regelmæssig aktiv motion og mindst moderat udstrækning. Som udgangspunkt er enhver fysisk aktivitet velkommen.

 

Ortopædisk udstyr NeckFlex™
Ydermere kan du også bruge effektive ortopædiske hjælpemidler til at strække og afspænde halshvirvelsøjlen. I mange tilfælde er det sværere at strække nakken uden hjælp fra et specifikt værktøj.

Der er en fantastisk NeckFlex™ nakkestrækker der hjælper dig med at slappe af en smertefuld og stiv nakke på 5 minutter om dagen. Bare læg dig ned på denne båre, og tyngdekraften vil tage sig af at strække dine nakkehvirvler, hvilket giver dig den længe ventede følelse af afslapning.

 

Den rigtige kost
Det er også vigtigt at huske, at disken mellem ryghvirvlerne er lavet af tyktflydende materiale, og for at kunne fungere korrekt, skal den have tilstrækkelig næring. Derfor må du ikke glemme en sund og varieret kost. B-vitaminer, som ofte ordineres til patienter med rygsmerter, er ekstremt vigtige, fordi de direkte påvirker nervesystemet.

Og endelig et par ekstra tips, der i forbindelse med de ovennævnte aktiviteter markant kan være med til fuldstændig at forvise smerter i halshvirvelsøjlen.

  • Sid og gå oprejst (korrekt holdning)
  • Lav regelmæssig motion og sport
  • Stræk lidt ud i løbet af dagen. læn dig op ad væggen/døren og strække dig
  • Smil oftere 🙂

Husk, at hvis du oplever smerter i halshvirvelsøjlen, vil det hele sig selv, og noget skal ændres. Tøv derfor ikke og tag det første skridt hurtigst muligt.

Lider du også af rygsmerter, kan du i denne blog kan du se 10 tips til en effektiv og sikker strækning.