Hvorfor skal alle skatere have Nike Dunk?

0 Comments

Noget af det, der er helt afgørende for en god sportsoplevelse, er det rigtige fodtøj. I de rigtige sko kan man mærke en markant forskel i, hvorvidt den aktivitet, man udfører, er en succes eller ej. Som hovedregel skal skoen sidde godt fast, så man undgår at vride anklen. Derudover skal man overveje, om aktiviteten kræver affjedring, eller om det er fordelagtigt at have fald og solid bund. Alt dette påvirker den oplevelse, som man får, når man er aktiv.

 

Sport og stil

Nogle sportsgrene eller fysiske aktiviteter er tæt forbundet med en bestemt stil eller mode. De oprindelige Adidas sneakers blev designet til basketball og NBA-spillere. At menigmand efterfølgende har adopteret dem i dagligdagen, var ikke nødvendigvis en del af den oprindelige plan for skoen. På andre områder ses en bestemt mode også i valget af fodtøj. Et af de steder, hvor det tydeligt ses, er i skatermiljøet. Her er der mode, livsstil, fællesskab og skating mere eller mindre uadskilleligt. Det handler ikke længere kun om at have en sko, som sidder godt, og som har den rigtige affjedring. Nu handler det også om det look, man ønsker at have, hvilke sneakers der skaber identiteten og forbindelsen til gruppen.

 

Nike Dunk eller andet?

Ikke alle miljøer eller fællesskaber har en lige så tydelig dresscode, som skatermiljøet. Men her hænger den fysiske aktivitet unægtelig sammen med moden. Derfor vil man ofte se flere af skaterne i oversized tøj og Nike Dunk sneakers. Formentlig med en beanie eller kasket på, og måske en piercing eller ørering til at toppe looket. Forestil dig, at man skiftede bare enkelte elementer af dette ud. Skift Nike Dunk ud med et par sandaler. Ikke alene virker dette malplaceret i moden, det gør det også vanskeligt at udføre de tricks, man ellers ville kunne på et skateboard. Det er altså ikke kun looket, der afgør, om de trækker i Nike Dunk eller ej.

 

Den fysiske aktivitet, i dette tilfælde skating, er stadig det primære element. Derfor er det også vigtigt, at skoene, eksempelvis Nike Dunk, kan følge med til netop denne aktivitet. Måske de løsner snørebåndene, når de er færdige med at skate, og de tager en pause fra ramperne. Men når de står på skateboardet og skal til at lave et trick, er det afgørende, at deres Nike Dunk sidder ordentligt fast. De fleste skatere er klar over, at der absolut intet blæret er over at sidde på sidelinjen og ømme sig, mens de andre fører sig frem. Og slet intet, hvis det skyldes, at de selv valgte det forkerte fodtøj den dag. Derfor vil man ofte i skatermiljøet se klassiske sneakers, som Nike Dunk. Et par sneakers af kvalitet, som både passer i stilen og som bliver siddende på foden, når der skal laves tricks.