Billig og kreativ mørklægning sikre den gode søvn

0 Comments

Søvn er noget af det vigtigste at få, hvis man vil leve et sundt og balanceret liv, både fysisk og psykisk. Søvn spiller også en stor faktor, hvis man gerne vil have meget energi i hverdagen. Noget der er vigtigt for at opnå den optimale søvn, er at ens soveværelse er indrettet korrekt, blandt andet er det vigtigt at man er tryg i sit eget soveværelse.

En anden vigtig faktor som også spiller ind for at få en god søvn, er vores døgnrytme, denne er med til at afgøre hvornår vi føler os vågne samt hvornår vi føler os trætte.

Har man en stabil døgnrytme, vil man typisk blive træt på samme tid hver dag og føle sig vågen på samme tid også.

Det minder lidt om høns, de er vågne når det er lyst og sover når det er mørkt.
Har man for eksempel en høne i et bur i dagslys og putter et mørkt liggende tæppe henover, vil hønen med det samme begynde at sove.
Mennesker har lidt ala det samme gen – vi sover bedst når det er helt mørkt, de fleste af os i hvert fald, der er selvfølgelig nogle enkelte som er mørkeræd, men forskning viser at vi sover bedst i helt mørkt rum.

 

Hvordan opnår man bedst et godt sovemiljø?

Som nævnt ovenover er det vigtigt at ens soveværelse er helt mørkt, når man skal sove.

Dette kan sikres ved at sætte folie på ens vinduer, så slipper man for at bøvle med gardiner og den jungle det kan være at finde de rette gardiner.
Folie kan laves i alle tænkelige mål, så hvis man har et vindue i specialmål, kan det være rigtig svært at finde det rette gardin til vinduet, med folie kan man bestille det lige i de mål man ønsker.
Ønsker man en fuld mørklægning, kan man sagtens få dette ved at få lavet noget folie.

Er man lidt kreativ, kan folien bestilles med diverse mønstre på. Der findes mange forskellige designs af folie, og der er helt sikkert noget som passer til enhver stil.
Folien kan blandt andet bestilles ved BR Offset, hvor man få sit eget motiv på.
Motivet kan enten vælges at skulle ses udefra eller indefra, der er derfor stor kreativ frihed hvis man vælger at sætte folie op.
Ved fuldstændig mørklægning af soveværelset, er kroppen sikker på at det nu er sove tid og den ved derfor at det er tid til at sove, hvilket kan gøre det meget nemmere at falde i søvn.

 

Er folie nemt at sætte op?

Folie kræver lidt øvelse at sætte op, men det tager dog ikke særlig lang tid at lære det. Der findes nogle tutorials på youtube, som man med fordel kan se inden man begiver sig ud i at sætte folie op. Det er trods alt noget man kun skal gøre få gange, da det har lang holdbarhed. Dog kan man vælge at udskifte det efter noget tid, hvis man ønsker et andet design og gerne vil have noget nyt at kigge på.