Hvor og hvordan blev fodbold opfundet

0 Comments

Det er ikke rigtigt muligt at pege på et enkelt sted hvor fodbolden først blev opfundet, da man har fundet spor af fodbold fra forskellige kulturer uafhængigt af hinanden. De tidligste spor kan dateres helt tilbage til oldtiden, og igennem alle tidsaldre frem til i dag.

Den moderne form for fodbold, som har udviklet sig til den form vi nyder i dag, blev opfundet af det nuværende FA som grundlagde reglerne tilbage i 1886, som dengang gik under navnet International Football Association. Her blev som et eksempel på en af de regler vi kender i dag indført, nemlig reglen om at man ikke må bruge sine hænder og arme til at spille med. Den første registrerede turnering blev indført i 1889 og er det vi i dag kender som Premier League.

I Danmark er den ældste fodbold KB som blev stiftet i 1878, og som i dag går under navnet FC København. Siden er mange andre danske klubber kommet til, og blandt de mest historiske som vi kender fra i dag kan nævnes AB, Vejle, AAB, AGF og Brøndby. I nyere dansk fodboldhistorie har især en klub som FC Midtjylland formået at markere sig med flere danske mesterskaber.

Største øjeblik i dansk fodboldhistorie

Det største øjeblik i dansk fodboldhistorie må uden tvivl siges at være sejren ved Europamesterskaberne i Fodbold 1992. Det danske landshold var faktisk ikke en gang kvalificeret til turneringen, men grundet udbrud af krig i det daværende Jugoslavien, kom vi med på et afbud.

Herefter betagede vi hele fodbold Europa med dansk dynamit, og med en storspillende Schmeichel og John Faxe Jensen der ramte den lige i r*ven, slog vi tyskerne med 2-0 i finalen.

Det kan blive svært at gentage den bedrift, for i takt med fodboldens udvikling bliver det sværere og sværere at konkurrere med de største fodboldnationer, som eksempelvis Tyskland som vi besejrede i finalen i 92.

Det er dog langt fra umuligt, og vi kan da med stolthed prale af spillere som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel der i nyere tid har opnået store ting på den internationale scene. Og når ja, så er der lige ham der Niklas Bendtner.

Fodbold er verdens mest populære sport

Fodbold har i dag udviklet sig til at være verdens klart mest populære sportsgren, hvor især Champions League og Verdensmesterskaberne i Fodbold bliver fuldt af hundredvis af millioner af mennesker i hele verden. Eksempelvis blev Verdensmesterskaberne i Fodbold 2018 fulgt af over 3.5 milliard mennesker! Det er kun overgået af De Olympiske Lege, som dog er en sammenslutning af en lang række af sportsgrene.

Den store popularitet har i de senere været afgørende for den eksplosion i penge der er involveret i fodbolden, hvor den nye sponsoraftale i Premier League sikrer klubberne et kæmpe milliardbeløb hver sæson, og hvor præmiepengene i den største klubturnering af dem alle, Champions League, stiger og stiger for hvert år.