Cryosauna – Vejen til forbedret restitution

0 Comments

Hvad enten man er sportsudøver eller bare går op i sin sundhed og sit helbred, så er behandlinger i en cryosauna en god og effektiv behandlingsform. Er man helt ubekendt med cryosauna og cryoterapi, kender nogle kender måske til det at vinterbade, hvilket bygger på det samme princip som cryoterapi. Ved cryoterapi udsættes kroppen for ekstrem kulde, der hjælper effektivt på kroppens evne til at restituere.

Cryosauna behandling er effektivt mod en lang rækker skader, hvor især sportsskader som knæskader, herunder ledbåndsskader og ødelagt menisk har godt af behandling i en cryosauna. Behandling i en cryosauna er især også gavnligt mod gigt, hvad enten det er psoriasisgigt, leddegigt, slidgigt eller muskelgigt. Cryoterapi behandler anti-inflammatorisk, men har også en positiv kosmetisk effekt, da cryoterapien mindsker cellulitis, bedre kendt som appelsinhud.

Sådan virker en cryosauna

Under behandling i en cryosauna befinder man sig i en saunaboks, med temperaturer helt ned til 130 minusgrader.

Når kroppen udsættes for den ekstreme kulde, vil blodet trække ind mod kernen af kroppen. Under denne proces vil kroppen filtrere affaldsstofferne i blodet fra. Når behandlingen er overstået og kroppen varmes op igen, vil det nu filtrerede og rensede blod søge tilbage mod hudens overflade, hvilket gør at kroppens led og muskler varmes op og forsynes med frisk næring.

Behandling i cryosauna kommer ikke kun med fysiurgisk effekt, men også med kosmetiske forbedringer. Dette skyldes at cryoterapi øger hudens kollagenproduktion og mindsker cellulitis.

Behandlinger med cryoterapi kommer således både med anti-inflammatorisk effekt der gavner kroppens restitution, men også med kosmetiske forbedringer der kan have positiv effekt på den mentale sundhed.

Gør det ondt at være i en cryosauna

Nej det gør ikke ondt at være i en cryosauna. På samme måde som man sagtens kan holde til at være i en varm sauna på mellem 80-90 grader, kan man også godt være i en cryosauna uden smerter og ubehag.

Det er dog ikke ensbetydende med at man ikke vil kunne mærke at man står i en cryosauna, men man skal ikke være bekymret hvad angår smerter og ubehag. Man vil dog højst sandsynligt kunne mærke en prikkende følelse i kroppen, undervejs som kroppen køles ned.

Nogle vil synes at det er afslappende og behageligt, imens andre kan føle en fornemmelse af opløftet hed, hvilket har at gøre med de frigjorte endorfiner i kroppen, som frigives under den ekstreme kulde.

Hvad koster en behandling i en cryosauna

Priserne på behandling i en cryosauna varierer fra behandler til behandler, men vil som regel ligge på omkring 500 kr.

Vil man interesseret i at modtage flere behandlinger i en cryosauna, kan man med fordel købe flere behandlinger på en gang. Som oftest kan nemlig man købe klippekort, hvor man køber x antal behandlinger og samtidig opnår mængderabat på behandlingerne.