Professionel massage i Danmark

0 Comments

Vi kender alle følelsen af at dyrke den sport vi bedst kan lide. Vi knokler derud af vi bliver et med kroppen. Følelsen heraf er uvurderlig og helt fantastisk. Det kræver bare din krop vil arbejde med dig.

Desværre kender rigtig mange af os også til ikke at kunne yder og præstere hverken så ofte og så godt som vi gerne vil hvilket der kan være flere årsager til. Dette er noget en professionel massage kan modvirke.

 

Hvad sker der under din træning?

Når du træner bruger du kroppen og musklerne til en bestemt bevægelse. Dette gøres tilstrækkeligt mange gange eller med en tilstrækkelig mængde belastning til, at dine muskler bliver nedbrudt. Den store mængde gentagelser eller belastning fortæller musklerne at de ikke er stærke nok og skal vokse sig stærkere. Det er ligeledes dette du oplever som DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness). Denne optræder 24-72 timer efter hårdt fysisk arbejde. En udbredt myte er at man kan strække ud efter en træning for på denne måde at undgå DOMS. Dette er dog ikke tilfældet og du vil altid opleve DOMS såfremt du har trænet tilpas hårdt.

 

Hvad sker der efter din træning?

Mange træner for følelsen man opnår under den fysiske udfoldelse. Nogle gør det for generelt at være sund og nogle gør det for at opbygge større og stærkere muskler. Fælles for alle motiverne er, at musklerne skal have hvile og de rette næringsstoffer efterfølgende. Som nævnt i ovenstående afsnit smadrer vi under træning vores muskelfibre. Disse skal genopbygges og det er her du reelt opnår dit mål om sundhed, styrke eller større muskle.

Det er i denne fase helt afgørende, at du og din krop får de rigtige forudsætning for at genopbygge musklerne. Alternativt sker denne process aldrig og du kan reelt have forværret din styrke eller muskelmasse som resultat af din træning og manglende byggesten.

Restitution er helt afgørende når du skal komme dit. Herunder ligger hvile/søvn og protein. Sådan i grove træk. Du skal når du træner sørge for at få din søvn og gerne min. 8 timer. Derudover er det vigtigt med et øget proteinindtag da dette er det din krop bygger muskler af.

 

Hvorfor hjælpe din restitution med professionel massage?

Efter din træning er muskelfibre smadrede og de skal genopbygges. Dette gør de kun ved at få tilført de rette næringsstoffer heriblandt protein. Det er dog ikke nok blot at indtage en masse protein. Proteinen, som er byggestenen, skal også fragtes ud i musklen. Dette gøres via dine blodbaner. Af denne årsag er blodcirkulation utrolig vigtigt. Derfor skal hvile ikke betragtes som du ligger dig hjem på sofaen uden at røre dig. Restituerende gåture vil ligeledes at være foretrække. Det er her en professionel massage kommer ind i billedet. En massage skaber utrolig meget blodcirkulation samtidig med det løsner og mobiliserer dine muskelfibre. Dette vil give dig større mobilitet til næste træning og forebygge div. skader. Derfor bruger rigtig mange professionelle og amatør atleter massage til at forbedre deres performance.