Kom i form med en racercykel

0 Comments

Der er mange måder at komme i form på, men for danskerne er racercyklen gennem de senere år blevet et særligt populært valg. Med en racercykel får du masser af fart, sjov og du kommer i fantastisk form på ingen tid. Denne type cykel er den hurtigste der findes, og du kan hurtigt tilbagelægge mange kilometer og udforske områder du på gåben eller hverdagscykler ellers ikke havde haft mulighed for.

 

En racercykel er kendetegnet af smalle dæk, udvendige hurtigskiftende gear, gedebukkestyr og et stel der er designet til at være så let og stift som overhovedet muligt. På cyklen indtager du en liggende position, så du bryder vinden effektivt og kan køre endnu hurtigere.

 

Du kan finde racercykler hos stort set alle cykelhandler, og med modeller i et væld af forskellige prisniveauer er du næsten garanteret at finde en cykel der matcher dine behov. På racercykler skelner man almindeligvis mellem aluminiumsstel og carbon racercykler. Carbon er både et letterer og stivere materiale end aluminium, hvorfor cyklen får bedre egenskaber i kulfiber. Carbon racercykler er dyrere end dem af aluminium, men giver cyklen nogle fantastiske egenskaber. Modellerne giver dig masser af fart uden at gå på kompromis med komforten, så du kan holde til mange timer i sadlen ad gangen.

 

Som begynder er du også godt kørende på en racercykel af aluminium. Her bør du i højere grad være opmærksom på at cyklens udstyr er i orden. Man kan sagtens finde helt billige racercyklere, men det er ikke altid at kvaliteten er værd at skrive hjem om. Sørg for at særligt geargruppe og hjul er af et ordentligt mærke, og at du ikke nødvendigvis bør sigte efter de billigste muligheder. En dyrere gruppe viser sig ofte billigere på længere sigt, da den sjældent behøver justering og bliver slidt langsommere.

 

For at vælge mellem carbon racercykel eller aluminiums racercykel kan det være en idé at prøve én af hver. Forskellen kan være svære at forklare, men de mærkes tydeligt når du kører på cyklen.

 

Med en god racercykel og en cykelhjelm er du egentlig fint klædt på til at komme i form med cykling. Med tiden kan du tilføje cykeltøj, kliksko, værktøj og opgradere fra tid til anden på de enkelte komponenter. Mange bliver fanget af cykling som motionsform. Du kommer vidt omkring, og særligt muligheden for at træne i udlandet er populær for mange danskere i ferieperioderne. Med en racercykel kan du udforske dit lokalområde, og endda begive dig ud på længere ture, når vejret er godt. Træningen er effektiv og du har masser af fantastisk landskab at kigge på undervejs.

 

I Danmark har vi fantastiske forhold til at køre racercykel, med masser af bakker, gode veje og effektive cykelsti-systemer i byer. Cykling er populært som transportform og motion, og særligt med racercyklen kan du tilbagelægge store afstande på kort tid.