Derfor er det sundt at cykle på elcykel

0 Comments

Klokken slår 7:30 og, sukkende, kigger du ud ad vinduet og frygter allerede vejret udenfor. Men det er på med vanterne, ud ad døren og op på cyklen. Bare tanken om den store bakke på vejen får dig til at tænke: “hmm, 20 kroner med bussen hver vej er da ikke så slemt.”

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående scenarie, så er det vidst på tide at du skal investere i en elcykel.

 

En investering i dig selv

Hvis du anskaffer dig en elcykel, er der ikke længere grund til at frygte den ualmindeligt store bakke længere – det genopladelige batteri og den monterede el-motor vil gøre det lige så let som en leg for dig. Det er en sund måde at komme omkring på og hurtigere end på gå-ben, hvilket også vil gøre dig mere tilbøjelig til at vælge den frem for andre alternativer.

 

Udover at en elcykel er en god måde at få inkorporeret mere motion i hverdagen, er det også en virkelig god investering i dig selv og dit liv. Du kommer til at spare tid, energi og penge; ikke flere morgener hvor du møder op med svedperler dryppende ned ad panden, ikke flere undskyldninger for at tage bussen og mindre tid brugt på at traske forpustet afsted.

 

En elcykel er derfor både tids- og energibesparende, godt for miljøet grundet færre Co2-udledning og oven i købet en sjovere og sundere form for transport.

 

Hvad skal du overveje inden køb?

Der er selvfølgelig nogle ting du skal tage højde for når du vælger at investere i en elcykel, såsom hvilken slags cykel det skal være, hvor motoren skal sidde, samt hvilket batteri du skal vælge.

 

Af batteri til elcykel er der flere mærker at vælge imellem, bl.a. Bosch, Gazelle og Batavus. Batteriet kan række i lang tid, og jo mere du selv hjælper med at træde på pedalerne, jo længere tid går der før at batteriet skal lades op.

Det er samtidig en god idé at tage batteriet med dig, når du for eksempel holder ude foran supermarkedet, så du undgår at det bliver stjålet eller ødelagt af regn.

 

Disse ting kan du overveje, før du går ud og køber en elcykel. Din lokale cykeludbyder vil formentligt uddybe yderligere, alt efter hvilke behov du har.

 

Med dét sagt, god dag og god cykling!