Sådan får din hund meste muligt ud af jeres gåture

0 Comments

Alle hunde nyder frisk luft og gåture, ligegyldigt om du bor på landet eller i byen. Det er også utrolig vigtigt for hundens helbred, at den bevæger sig og får motioneret. Det er dit ansvar at sørge for, at disse behov imødekommes bedst muligt. Dette er naturligvis lettere, hvis du bor på en landejendom og har mulighed for at lukke din hund ud på markerne eller i skoven.

Hvor man bor er dog ingen undskyldning for manglende luftning af sin hund. Du skal derfor sørge for at afsætte tid til hundeluftning, også selvom du har en travl hverdag. At vælge den rigtig hundesnor, kan gøre underværker for jeres gåture og hvem ved, måske holder det op med at føles som en pligt.

 

Vælg den rigtige hundesnor

En hundesnor er helt essentielt for, at du overhovedet kan gå en tur med din hund. Selvom din hund er lydig og du er sikker på, at den ikke vil løbe fra dig, er det en god idé at have den i snor. Du kan nemlig aldrig vider dig helt sikker på, hvad din hund vil gøre, hvis den bliver bange, vred eller forskrækket over noget på jeres tur.

At putte din hund i snor behøver dog ikke gøre jeres gåture dårligere. Tværtimod. Du bliver sikker på, at der ikke sker din hund noget og din hund vil samtidigt også være sikret mod ubehagelige oplevelser, såsom at blive væk fra dig.

Hvilken snor der er den rigtige, afhænger af din hund:

  • Skal din hund til at lære at gå med snor, er det en god idé at vælge en kort snor. Der er stor sandsynlighed for, at din hund vil synes, at snoren er mærkelig til at starte med. Jo mindre den vejer og jo mindre den larme, jo mindre vil hunden lægge mærke til den.
  • Når din hund er vant til at gå med snor, kan du overveje at købe en flex snor. En flex snor er justerbar og rigtig god, hvis du går med din hund forskellige steder. På den måde kan du have hunden tæt på dig, når I går på fortovet, men lade den løbe længere væk i parker og lignende. En sådan flex snor kan du finde i butikker som Jenkas Hund og Kat.
  • Du skal også være sikker på, at den hundesnor du vælger, rent faktisk kan holde din hund. Jo større og tungere hund du har, jo mere skal hundesnoren kunne holde. Undersøg derfor hvor meget den pågældende hundesnor kan holde, inden du køber den.

 

Der er forskel på, hvordan man sætter snoren fast

Der er forskel på, hvordan hundesnore fastsættes på hunden. Der findes den traditionelle snor der sættes fast på halsbåndet, men det kan sagtens være, at hverken du eller din hund er særlig glade for denne metode.

Mange hunde foretrækker f.eks. at gå med sele, selvom de lige skal vænne sig til det. Når man bruger en sele vil trækket fra snoren være over hunden bryst, i stedet for hundens hals. Hvis din hund har tendens til at trække, skal du overveje, om dette kunne være en god løsning.