Hvordan påvirker lys din søvn?

0 Comments

Søvn er en delikat proces, der let kan forstyrres. Der er flere faktorer, der spiller ind i at forbedre eller forstyrre din søvn, herunder lys fra kunstige kilder og temperatur. I denne artikel skal vi undersøge, hvordan lys påvirker din søvn, og hvordan du kan skabe det ideelle soveværelsesmiljø med optimalt lys til at få den bedste søvn muligt.

 

Hvordan lys påvirker søvn

 

Vores interne ure er indstillet på baggrund af solens opgang og nedgang. Dette er kendt som vores døgnrytme, og det er grundlaget for, hvorfor vi føler os vågne og trætte på de samme tidspunkter hver dag. Den menneskelige race havde ingen problemer med søvnplaner indtil opfindelsen af pæren. Fra da af betød vores evne til at forlænge “dagslys” afslutningen på en let, naturlig søvn. Vores kroppe producerer melatonin, et hormon, der er vigtigt for vores søvn-vågne cyklus, når det bliver mørkt udenfor, og vores krop langsomt bliver mere træt. Men med lys i vores huse såvel som lys, der udsendes fra vores mobile enheder, har vores kroppe svært ved at bestemme, hvornår det virkelig er sengetid.

 

Blåt lys og sengetid

 

Blåt lys er ifølge Harvard Medical School “fordelagtigt i dagtimerne, fordi de øger opmærksomheden, reaktionstiderne og humøret – ser ud til at være det mest forstyrrende om natten… Mens lys af enhver art kan undertrykke produktionen af ​​melatonin, er det blåt lys om aftenen det meste kraftfulde.”

 

Det store spørgsmål er hvorfor, og svaret er ikke overraskende. Hvis det blå lys giver dig bedre reaktionstider og opmærksom, gør det at vi ikke falder i søvn men bliver mere vågen. Det blå lys kommer fra vores digitale enheder såsom: computere, smartphones, tablets og tv’er samt led pærer mm.

 

Heldigvis er der nogle få måder, du kan undgå de problemer, der er forbundet med blåt lys. Din smartphone kan indstilles til at skærmen bliver lidt orange om aftenen, så der kommer lidt mindre blåt lys ud af skærmene. Der er også en række blåt lysblokerende briller, du kan bruge om aftenen, mens du bruger dine digitale enheder. Den bedste måde at undgå dette skadelige lys er at slukke for al elektronik mindst en time før sengetid. Dette vil også hjælpe med at slappe af og gøre dig klar til at få en bedre søvn.

 

Sov Bedre Briller

 

Beskyt Dit Syns Sov Bedre skærmbriller blokerer for 40% af det blå lys. Du vil efter fire uger opleve en meget bedre søvn, og du vil føle dig mere træt om aftenen.