Derfor kan det give god mening at investere i en god cykel

0 Comments

I dag er der mange danskere der cykler rundt året rundt. Årsagerne kan være mange, hvor nogle cykler dagligt til og fra arbejde, mens andre cykler på et mere sportsligt niveau. Hertil er der mange som bruger cyklen som et fast køretøj fremfor en bil og lignende.

Der findes ligeledes mange motiver til, hvorfor cyklen bruges som transportmiddel, hvor nogle bruger det af praktiske årsager som et billigere alternativ til bilen, som mobilt sportsudstyr/redskab, en grønnere mobilform, og andre som et hurtigt transportmiddel.

Årsagerne og motiverne har været med til at cyklen over årtierne har nydt en stigende popularitet. Denne popularitet kan forventes at stige de kommende år.

Er du en af dem som ikke allerede har en cykel, men som overvejer det, er der nogle ting, som du bør overveje inden du kaster penge afsted.

Ikke alle cykler er lige gode

Når det kommer til cykler, er det ikke alle cykler der lige gode til de samme formål. Det er nemt at falde i fælden, ved at tro at en cykel kun er et transportmiddel.

Et eksempel på dette kan være, at du gerne vil have en racercykel, men at du kun skal bruge den i et begrænset omfang. Skal du på arbejde og har en arbejdstaske/computer taske, som du skal passe under kørslen, kan det være meget upraktisk med eksempelvis en racercykel, da den ikke har nogen kurv eller andre opbevaringsmuligheder.

Ligeledes kan en racercykel eller almindelig bycykel være et dårligere valg, end for eksempel en ladcykel, hvis du har børn, som du skal cykle over til en daginstitution eller lignende.

Det handler derfor ligesom med mange andre ting, at du tager udgangspunkt i din aktuelle situation i form af, hvad du skal bruge cyklen til og i hvilket omfang.

Et udkast af cykler til forskellige behov

Der findes en del forskellige cykler der egner sig bedst til forskellige behov. For at finde den bedste løsning, kan det være en god ide at undersøge de forskellige muligheder der er på markedet. Forneden er en kort liste over, hvilke typiske cykler du kan finde:

  • Bycykler – bedst til almindelig transport
  • Racercykler – bedst til sportslig kørsel (cykelsport)
  • Ladcykler – til hvis du skal køre med børn
  • Elcykler – hvis du ønsker mere komfortabel og hurtigere kørsel
  • Mountainbike – til sportslig udendørs kørsel i skovterræn
  • Shopping cykler – komfort og praktiske formål (mere kvindelig)
  • Hybridcykler – Til all around kørsel

Ovenstående liste er et udkast af nogle af de mest gængse cykeltyper der findes, men der kan være andre som ikke er belyste.

Du kan også her finde forskellige løsninger indenfor hvert område, f.eks. kan du finde Nihola elcykler som er en elektrisk udgave af en ladcykel. Det kan anbefales at undersøge de forskellige muligheder ved at tage afsæt i din nuværende situaiton.